“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
GENERAL

O boală virală rară a fost confirmată în SUA. Cât de periculos este virusul „monkeypox”

what is monkeypox signs and symptoms indicators as well as sources of the virus as wales episode reported 4240623

Virusul „monkeypox” a infectat un cetățean american care s-a întors din Nigeria.
„Monkeypox” este un virus înrudit cu variola și a fost descoperit pentru prima dată în SUA, în 2003.
Virusul se răspândește de la o persoană la alta în principal prin expunerea la stropi respiratorii.

SUA a raportat primul caz de transmitere la om a virsului „monkeypox”, după aproape 20 de ani, la un cetățean american care s-a întors din Nigeria, transmite Live Science.

Pacientul este în prezent este internat într-un spital din Dallas. Acesta a zburat din Lagos, Nigeria, pe data 8 iulie, potrivit Centrului pentru Controlul Bolilor din SUA.

Autoritățile spun că riscul ca virusul „monkeypox” să se fi răspândit în rândul celorlalți pasageri este scăzut deoarce purtarea măștilor de protecție a fost obligatorie pe timpul zborului.

„Monkeypox” este un virus înrudit cu variola și a fost descoperit pentru prima dată în 2003, în SUA.

Atunci, variola umană a provocat un focar după ce s-a răspândit de la rozătoarele africane importate la câinii de animale de companie, spune CDC.

Monkeypox este o boală virală rară care apare mai ales în părțile îndepărtate ale Africii Centrale și de Vest, potrivit OMS. Virusul este prezent la animale ca primate și rozătoare, dar uneori poate „sări” de la animale la oameni, adaugă OMS.

Virusul se răspândește de la o persoană la alta în principal prin expunerea la stropi respiratorii și poate pătrunde în organism prin membranele mucoase ale ochilor, gurii și nasului

În plus, infecția poate fi transmisă și atunci când o persoană are contact cu leziuni infectate sau fluide corporale; indirect, o persoană poate prinde varicela de la contactul cu îmbrăcăminte sau lenjerie de pat contaminate.

Sursa: alephnews.ro

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.