“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
NATIONALSTIRI

MAI anunţă că va înlocui „gen” cu „sex” pe noile cărţi de identitate , iar pe blanchetă să apară şi drapelul României

646x404 11

Noua carte de identitate electronică va fi modificată astfel încât menţiunea „gen” să fie înlocuită cu „sex”, iar pe blanchetă să apară şi drapelul României, a declarat vineri directorul de la Evidenţa Populaţiei, chestorul Cătălin-Aurel Giulescu. Totodată, pe cartea de identitate simplă vor apărea stema, drapelul, primele două versuri din imnul naţional, Ateneul şi brâul maramureşan.

„La nivel european s-a stabilit foarte clar că în ceea ce priveşte elementele distinctive, în ceea ce priveşte genul masculin sau feminin, se aplică legislaţia naţională a statului membru. Legislaţia stabileşte foarte clar că există doar două opţiuni: F pentru feminin şi M pentru masculin. Singurul element pe care l-am preluat din regulament este această opţiune referitoare la gen.

Fiecare stat membru a avut posibilitatea să aplice dispoziţiile regulamentului. Am ales să folosim explicit termenul folosit de regulamentul Uniunii Europene, fără niciun fel de altă interpretare”, a declarat Cătălin-Aurel Giulescu, directorul Direcţiei pentru Evidenţa Persoanelor, la DIGI 24.

Potrivit lui scopul acestui proiect pilot a fost să se observe ce reacţii va genera în rândul populaţiei.

„Reiterez ideea noastră, esenţa proiectului pilot a fost să vedem ce reacţii primim de la populaţie. Vă pot spune că începând de ieri, grupul de lucru deja lucrează. Opţiunile merg către schimbarea acestei menţiuni. Şi, revenind la simbolurile naţionale, este vorba de blancheta pentru cartea de identitate simplă, cea care este fără cip, avem simbolurile naţionale: stema României, drapelul şi pe spate este un element în relief care reprezintă primele două versuri din imnul naţional.

Documentul conţine doar elemente naţionale. Avem Ateneul care este desenat de mână, avem un brâu din zona Maramureşului, deci avem elemente distinctive naţionale. În designul de fond avem crenelurile pe care o să le găsiţi în stema naţională”, a mai precizat directorul Direcţiei pentru Evidenţa Persoanelor.

Chestorul de Poliţie Cătălin Giulescu a afirmat de asemenea că nu acesta este documentul final, „putem să avem şi două versiuni pe an”.

„Deja graficienii lucrează la introducerea drapelului inclusiv pe cartea electronică de identitate. Există o problemă în acest moment, deoarece este plină de elemente de securitate şi trebuie să îi găsim un spaţiu care să permită introducerea drapelului într-o formă în care să fie funcţională.

Această blanchetă a fost proiectată timp de câteva luni de zile. Perioada pentru producţie a fost atât de scurtă încât am avut nişte dificultăţi tehnice în integrarea uneia dintre vopsele şi decizia a fost să renunţăm la acea culoare

Nu acesta este documentul final. Cărţile electronice de identitate permit mai multe versiuni. Putem să avem şi două versiuni pe an”, a afirmat Giulescu,

Diferenţele dintre buletinul cu cip şi cel fără

„Cartea electronică de identitate are şi funcţia de document de călătorie, pe lângă funcţia de stabilire a identităţii. Observăm însemnele UE, care sunt obligatorii potrivit regulamentului.

Acest tip de document înlocuieşte actualul card naţional de sănătate şi va permite prestarea serviciilor de e-guvernare. Pentru prima oară vom deschide acel serviciu de certificare a identităţii. Astfel, din locuinţa proprie sau de oriunde de pe globul acesta cetăţeanul va putea să facă solicitări către administraţia publică şi nu numai, prin funcţia de autentificare permisă de un certificat digital înscrisă deja la momentul personalizarii în acest suport electronic de stocare.

Pentru cei care nu-şi doresc un suport electronic în documentul de identitate, avem cartela electronică simplă, unde avem însemnele naţionale. Problema este că acest document respectă doar legislaţia internă, nu are valenţă de document de călătorie astfel încât nu vom putea traversa frontiera României şi nu vom putea accesa servicii electronice la distanţă întrucât nu putem certifica identitatea”, a conchis directorul de la Evidenţa Populaţiei, chestorul Cătălin-Aurel Giulescu.

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Un comentariu

  1. In sfarsit, le-a revenit mintea la cap! Cuvantul ”gen” nu are ce cauta nu numai in buletin, dar in nici un alt act oficial. S-a dat drumul unor discutii idioate, unor gogomanii, ca sa prinda curaj anumite persoane, care nu reprezinta altceva decat cazuri medicale psihiatrrice. ”gen” in acceptiune biologica reprezinta doua specii – de ex, plante si animale. Asadar, daca persoanele respective, vor sa fie identificate dupa gen, atunci sa isi defineasca speciile din care fac parte. Daca nu sunt specie umana in totalitate, atunci inseamna ca nu au drepturi de nici un fel. Nu te poti identifica in acte dupa genul figurat: as putea sa cer sa fiu trecut in buletin ca sunt genul cinstit? Sau genul arțăgos, ca simt ca asa devin dupa ce vad ca lumea, in secolul 21, e la nivelul secolului 0!

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.