“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
GENERAL

Lovitura cumplită pentru ACEASTA categorie profesionala: Pe noua lege, pensia se va înjumătăți

pensionar1

Este informația momentului despre pensiile din România! Anunțul provoacă îngrijorare mare în rândul unei anumite categorii de români, care în clipa în care vor ieși la pensie se vor trezi cu veniturile tăiate la jumătate. Cine sunt cei care vor fi afectați?

Este informația momentului pentru cei care vor să iasă la pensie. Este vorba despre polițiști și militari, a căror pensie ar urma să scadă dramatic. Pe principiul contributivității, pensia polițiștilor și militarilor ar ajunge undeva la 1.900 de lei. Măsura este prevăzută în PNRR, iar autoritățile au fost presate de la Bruxelles să o aplice mai repede.

Dacă vor ieși la pensie înainte de adoptarea noii legi, aceștia ar putea beneficia de o pensie de serviciu, care ar fi, în medie, de circa 4.000 de lei. Pe noua lege însă, pensia se va înjumătăți, astfel că scapă cine poate.

Cosmin Andreica, președintele Sindicatului Polițiștilor Europol, a declarat, pentru național.ro, că nu crede că se va aplica retroactiv.

Polițiștii și militarii vor ieși la pensie pe capete
„Cei care au intrat în plată cu o pensie, înseamnă un drept câștigat. Sunt mai multe decizii ale Curții Constituționale care spun că, dacă salariile pot suporta reduceri, pe anumite intervale de timp, justificat de situația economico-financiară a țării, la pensii nu se poate interveni. Dacă se va trece pe contributivitate, polițiștii, dar și militarii, vor ieși la pensie pe capete”, a arătat Cosmin Andreica.

El a explicat că orice discuție care a vizat modificarea condițiilor de pensionare a determinat plecări masive din sistem.

„În urmă cu trei ani, pensia medie în sistemul de apărare era de 3.320 lei. Dacă se va trece pe contributivitate, se va ajunge undeva la o pensie de 1.900-2.000 de lei. Și-așa sistemul nu mai prezintă atractivitate, uitați-vă la școlile de poliție, unde au ajuns să fie 1,5 candidați pe loc, de la 6 pe loc sau chiar 9 pe loc, la Academia de Poliție”, a spus președintele Sindicatului Polițiștilor Europol.

Cutremur la primul semn de apariție iminentă a pensiilor pe contributivitate
Sindicaliștii au precizat că, la primul semn de apariție iminentă a pensiilor pe contributivitate, 5.000 de polițiști vor pleca imediat din sistem.

„Acești 5.000 nu pot fi înlocuiți cu alți 5.000, pentru că, din punct de vedere profesional și al experienței, plecarea acestora înseamnă un dezastru și echivalează cu dispariția a 15.000 de polițiști”, a precizat Cosmin Andreica, liderul Sindicatului Polițiștilor Europol.

El a susținut că un nou intrat în sistem este la o treime din expertiza pe care o poate avea unul care are 45-50 de ani. Conștient de deficitul major de personal, MAI tot face încadrări directe din sursă externă. Cel care a obținut un astfel de post va urma un curs de trei luni de zile inițiere în carieră, în care va avea în medie 30 de ore de drept penal și drept procesual penal.

Sursa: capital.ro

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.