“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
GENERAL

“Jungla energetică”. Va plăti un milion de euro factura la gaze pentru o lună

gaze naturale3 465x215 1

Francesco Franzese, directorul general al „Fiammante”, una dintre cele mai bine vândute mărci de sos de roșii din Italia, a prezentat factura la gaze pentru luna trecută. Cifra este exorbitantă: va plăti 978.000 de euro. O creștere cu 800% față de aceeași perioadă a anului trecut.

Pentru aceeași perioadă, anul trecut, când a lucrat chiar mai multe zile, a achitat 120.000 de euro. În această factură uriașă, după majorări, se regăsește, de asemenea, o mare parte din prețul ridicat al gazelor, care a crescut vertiginos de la criza care a urmat conflictului dintre Rusia și Ucraina.

Antreprenorii, lăsați în mijlocul „junglei energetice”
Directorul se referă pe Facebook la viitoarele alegeri generale din 25 septembrie și la criza companiilor pentru care, în opinia sa, mediul politic nu ar face suficient:

„În timp ce politicienii noștri se luptă pentru un scaun confortabil, antreprenorii sunt lăsați singuri în mijlocul junglei energetice. Pentru 15 zile lucrate în iulie, trebuie să plătesc o factură la gaz de 978 de mii de euro, față de aproximativ 120 de mii de euro anul trecut (pentru 20 de zile de muncă). Nu era mai bine să mergem la mare?”, se întreabă retoric și dezamăgit antreprenorul italian, scrie stiridiaspora.

Mai mulți oameni, cu păreri diferite, i-au răspuns, dar cu o singură certitudine: în septembrie, întoarcerea din vacanță va fi marcată de creșteri de prețuri pentru toată lumea.

Massimiliano, de la Cava DeiTirreni, scrie: „Este aceeași situație pentru toate industriile de conserve. Acum va fi rândul lor să crească prețurile de cinci-șase ori. Un pachet de piure de roșii de la 0,50 euro va ajunge la 3 euro ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat”.

„Domnule Franzese, orice ar fi nevoie, vă compătimesc și vă invit să nu renunțați. Nu va fi ușor de acum înainte, dar compania pe care o conduceți este o excelență și o binefacere pentru teritoriul nostru aflat în criză economică. Rezistați”, scrie un alt utilizator.

Prețurile vor crește în cascadă
Pentru Fanpage.it, directorul general al Fiammante a explicat că, în mod evident, super-factura nu l-a luat prin surprindere: proiecțiile indicau deja creșterea substanțială, care în august, a prezis el, va fi și mai mare, având în vedere că industria conservelor lucrează foarte mult în această perioadă.

Franzese a explicat că nu doar prețul gazului este în creștere, desigur, ci toate materiile prime în cascadă. Atât de mult încât prețul de consum al unui piure de roșii a crescut de la 0,80 la 1,20/ 1,30 euro. În prezent, obiectivul fabricii de conserve „La Fiammante” este de a-și păstra angajații și fermierii de la care se aprovizionează. Este vorba în total de aproximativ 800 de locuri de muncă.

Sursa: national.ro

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.