Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită:
POLITICA

Iohannis a vrut să oblige posturile de televiziune, prin intermediul CNA, să-i difuzeze videoclipul pentru promovarea referendumului său ridicol

hjhh

Mediafax: „Preşedintele Klaus Iohannis a solicitat vineri Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA) să emită decizia privind normele de promovare a campaniei pentru referendum şi să adopte recomandarea de difuzare a unui spot audio-video realizat de Preşedinţie pentru promovarea acestuia.

Klaus Iohannis solicită ca CNA să emită regulamentul de promovare a campaniei pentru referendum

«Administraţia Prezidenţială a solicitat vineri, 17 mai a.c., în numele Preşedintelui României, domnul Klaus Iohannis, Consiliului Naţional al Audiovizualului să îşi respecte propria lege de funcţionare şi să emită decizia privind normele şi regulile de reflectare a campaniei pentru referendum. Deşi Legea audiovizualului nr. 504/2002 prevede clar că CNA este autorizat să emită „normele şi regulile de reflectare a desfăşurării campaniilor electorale şi a celor pentru referendum”, Consiliul nu şi-a respectat această obligaţie legală, deşi intrăm în ultima săptămână de campanie pentru referendum.», arată un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale, remis sâmbătă MEDIAFAX.”

Radu Herjeu, membru al CNA, a declarat, oficial, că instituţia din care face parte nu poate obliga televiziunile să difuzeze materiale de promovare a referendumului convocat de preşedintele României pentru 26 mai.

Iată și niște comentarii savuroase ale domnului Radu Herjeu, publicate pe pagina de Facebook a domniei sale:

„Stiti vorba ceea din strabuni «hotul striga hotii»? Ei bine, asa stiti cand cineva e extrem de politizat in ceea ce face intr-o functie. El e primul care striga despre ceilalti ca ar fi astfel.”

„CNA live: din cauza legislatiei, orice decizie CNA privind campaniile electorale (indiferent de subiect) este, de fapt, un copy-paste dupa prevederile legilor electorale si ale legii/codului audiovizualului. Prin urmare, cu sau fara o decizie a CNA, televiziunile/radiourile pot face ceea ce considera ele necesar pentru buna informare a publicului. CNA nu poate obliga pe nimeni, nici macar pe TVR sa faca emisiuni electorale. Le poate solicita tuturor, insa, sa respecte legea audivizualului, in conditiile in care decid sa realizeze astfel de programe. Prin urmare, lipsa unei decizii CNA privind referendumul din 26 mai, motivata de lipsa unui cadru legal clar (lege, HG, OUG) pana saptamana trecuta, nu a impiedicat pe nimeni sa informeze cetatenii.

Si, in plus, sau in primul rand, cum vreti, nicio lege nu OBLIGA CNA sa dea decizii, ci ii da dreptul s-o faca! Ceea ce CNA ar fi facut si in acest caz, dar existand perioada de 30 de zile pentru dezbatere publica, finalizarea ei ar fi depasit cu mult ziua votului.”

„Am rugat-o pe dna Dobrovolschi (purtatorul de cuvant al presedintiei) sa transmita dlui Iohannis din partea mea ca amenintarile la adresa unei institutii a statului si, implicit, a celor care o coordoneaza nu ar trebui sa faca parte din discursul unui moderator al societatii.”

„Administratia Prezidentiala ne-a solicitat sa recomandam radiodifuzorilor un spot privind referendumul de duminica, ca fiind de interes public. Din punctul meu de vedere, urmarind clipul cu atentie, el nu este unul de informare, ci unul de promovare a (doar) uneia dintre pozitiile fata de referendum, si anume prezenta la vot si votul pozitiv. Ceea ce este legitim, tinand cont ca este al initiatorului.

Dar, neinsotit de clipuri continand celelate doua pozitii, de boicot sau de mers si votat negativ, nu poate fi considerat ca raspunde interesului public de a fi informat.

Televiziunile pot si chiar ar trebui sa dea acest spot, in regim gratuit, asa cum cere legea, fara nicio recomandare din partea CNA. Si sa dea toate spoturile care indeamna la vot pozitiv/negativ sau la boicot.

PS: Astept repercusiunile”

„Cum mă așteptam, amenințările la adresa membrilor CNA se întețesc. Pentru că nu i-am făcut pe plac, șeful PNL anunță că «Reprezentanţii CNA din partea PSD-ALDE şi UDMR trebuie sancţionaţi şi îi vom da în judecată. Căutăm baza legală în momentul de faţă.»

Eu știam că întâi constați că cineva a încălcat, teoretic, o lege și apoi îl dai în judecată. Nu întâi anunți că-l dai, după care cauți și motivele! Asta îmi amintește de bancul ăla trist, cu bărbatul care-și bate zilnic nevasta. Chiar dacă el nu știe să aibă motive, ea știe sigur!”

„În DEX, «hoț» e definit ca «persoană care fură». Într-o societate normală la cap, furtul poate fi stabilit ca atare doar de o instanță de judecată, printr-un verdict final și irevocabil. În spotul «de informare» al președintelui, dl Iohannis ne spune să venim la referendum și să spunem DA pentru a nu mai fi hoți în conducerea statului. Cum pe dânsul nu-l puteam întreba, am apelat la purtătoarea sa de cuvânt pentru a-mi spune mie, cetățean îngrijorat, care sunt exact hoții ăia din conducerea statului. Ca să știu de ce și împotriva cui spun eu DA la referendum.

Din păcate, n-am primit niciun răspuns. Ceea ce m-a făcut să mă îndoiesc că spotul acela chiar e de informare.

PS: Da, da, știu, și asta e o osana deșănțată la adresa ciumei roșii! Dar, totuși, cine îmi răspunde și mie, că vreau musai să am de ce să votez la referendum!”

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

DONEAZĂ MAI JOS PRIN REVOLUT:

sau prin PayPal:

Lasă un răspuns

Articole conexe

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.