“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
GENERAL

Instanta A DECIS: Puscarie pe viata pentru UCIGAS

judecatori

Curtea de Apel Cluj a dat o sentinţă definitivă prin care menţine decizia Tribunalului Cluj în cazul lui Mohamed Iman Mustafa, bărbatul care a terorizat şi ucis o tânără asistentă.

Mohamed Iman Mustafa îşi va petrece tot restul vieţii la închisoare, au decis magistraţii Curţii de Apel, care au menţinut sentinţa anterioară dată de Tribunalul Cluj, tot în acest an.

Bărbatul a fost acuzat de moartea Valentinei Catargiu, o tânără asistentă pe care a ucis-o în urmă cu un an. Cei doi se cunoscuseră pe Facebook, în 2018, dar relaţia lor nu a funcţionat din cauza episoadelor violente. Mohamed nu a putut trece peste refuz şi a început să-şi terorize fosta iubită cu mesaje de ameninţare. În tot acest timp a ameninţat-o inclusiv cu moartea, ba chiar a atacat-o în câteva rânduri pe stradă şi a intrat peste ea în casă, dar femeia a fost salvată pe rând de vecini.

Speriată, tânăra a solicitat ajutorul poliţiştilor din Suceava, oraşul natal în care l-a şi cunoscut pe Mohomed şi de unde s-a mutat ulterior la Cluj. În pofida gravităţii faptelor, după ce Valentina a depus mai multe plângeri, agresorul a fost doar pus sub control judiciar, însă măsură a fost revocată de Judecătoria Suceava, în aprilie 2019. Dacă ar fi primit minimul pedepsei cu închisoarea pentru fiecare faptă, iar judecătoarea n-ar fi suspendat executarea pedepsei, tânăra asistentă din Cluj ar fi rămas în viaţă, însă Mohamed a scăpat cu un an şi 7 luni de închisoare cu suspendare. Asta în pofida gravităţii faptelor sale repetate.

Şi-a ucis fosta iubită în plină stradă

Şi pentru că hărţuirea nu a dat rezultatele la care se aştepta, încurajat şi de pasivitatea celor care ar fi trebuit să aplice legea, bărbatul a decis să treacă la fapte. În noaptea de 23 spre 24 august, el şi-a aşteptat într-o staţie de autobuz fosta iubită care se întorcea de la părinţi, din Suceava. Fără să stea pe gânduri, Mohamed s-a repezit la ea şi a înjunghiat-o de mai multe ori cu un cuţit, apoi s-a făcut nevăzut.

A fost însă prins de poliţişti şi acuzat de omor calificat, iar procesul a început la Cluj. Potrivit expertizei psihiatrice, Mohamed Iman Mustafa avea discernământ în momentul comiterii crimei, notează Ziar de Cluj. Are şi acum discernământ, dar suferă de tulburare de personalitate disociativă, a fost concluzia anchetatorilor. În această vară, în luna iunie,Tribunalul Cluj l-a condamnat la închisoare pe viaţă, însă bărbatul a atacat decizia, astfel că ultimul cuvânt l-au avut magistraţii Curţii de Apel Cluj. Iar Curtea de Apel Cluj a menţinut decizia Tribunalului Cluj, care devine astfel definitivă.

„Respinge ca nefondat apelul declarat de către inculpatul MOHAMED IMAN MUSTAFA MOHAMED împotriva sentinţei penale nr. 185/4 iunie 2021 pronunţată de Tribunalul Cluj. În baza art. 72, alin. 1 Cod penal deduce durata reţinerii din data de 23 octombrie 2018 (sentinţa penală nr. 578/2020 pronunţată de Judecătoria Suceava) şi perioada reţinerii şi a arestării preventive începând cu data de 24 august 2020 la zi. În baza art. 276 al. ultim din C.p.p. obligă inculpatul la plata sumei de 1477,86 de lei către partea civilă M. M., cu titlu de cheltuieli judiciare. În baza art. 275 alin. 2 din C.p.p. obligă inculpatul la plata sumei de 500 de lei reprezentând cheltuieli judiciare în apel. Definitivă”, se arată în soluţia pe scurt a Curţii de Apel Cluj. Totodată, potrivit soluţiei pe scurt, mama tinerei ucise şi fratele ei, vor primi daune morale de 200.000, respectiv 80.000 de euro.

Sursa: comisarul.ro

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.