“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
NATIONALNOUTATI

INEDIT: Masina de spalat BANI inventata de un ROMAN – Detalii despre inventie

Sistem sterilizare bani 800x550

Un român premiat deja cu aur la Salonul Internaţional de Invenţii de la Geneva revine în forţă cu un sistem ce sterilizează bancnotele şi monedele. Inventatorul spune că fiecare bancnotă poate avea 3.000 de microorganisme şi că oamenii se pot îmbolnăvi folosind bani, fără ca măcar să ştie de ce.

Remi Rădulescu, patronul unei firme de instalaţii din Timişoara, a inventat sistemul de sterilizare al bancnotelor şi monedelor după ce, numărând banii angajaţilor săi, şi-a dat seama de pericolul la care se expune. “În anii ’90 am înfiinţat o firmă, deci vin din mediul privat, nu cel universitar. Număram banii, salariile angajaţilor, şi la un moment dat simţeam o mâncărime în nas. Ştiam că e de la praf, de la microbi. Am mers la bancă şi le-am întrebat pe fete: “aveţi metode de sterilizare a bancnotelor?” Au zis că da, au, şi mi-au arătat o sticlă de spirt. Pas cu pas m-am pus la punct, am studiat tot ce ţine de microorganisme ce se găsesc pe bani şi am reuşit să pun în funcţiune sistemul.

Prototipul a fost conceput de inventatorul timişorean dintr-o casă de bani din inox, o lampă UVG termicidală cu emisie de ozon şi un bloc automat care face legătura între caserie şi lampa germicidală.

“Implementarea eu am conceput-o pentru bănci, dar la nivel mondial, pentru că banii circulă, mai ales cei universali, cum sunt euro sau dolarii. Poate fi implementat şi la societăţi comerciale. Este important ca toate băncile să folosească acest sistem, pentru că nu e o reuşită dacă o bancă procedează la un sistem de sterilizare şi trei nu. Poate să fie folosit la o dimensiune mare, lampa poate fi redimensionată, eu am prezentat prototipul şi sistemul de funcţionare, am demonstrat că banii pot fi sterilizaţi cu radiaţii ultraviolete. Am încercat prima dată cu radiaţii infraroşii, ştiind că sunt singurele care produc căldură. Dar, la anumite temperaturi, s-a modificat structura fizică şi chimică a bancnotelor. Atunci am renunţat în favoarea radiaţiilor ultraviolete cu emisie de ozon”, a explicat inventatorul. Potrivit acestuia, oamenii pot contacta bacterii precum Helicobacter sau Salmonella de pe bancnote, cele mai periculoase fiind cele de hârtie. Sistemul său ar avea succes, explică inventatorul, dacă ar fi implementat fie la nivel global sau cel puţin într-o ţară cum este România, unde se foloseşte o monedă naţională. “În România ar fi o realizare, dar ar trebui ca toate băncile să implementeze sistemul. Pe mine m-a costat în jur de 2.000 de euro, pentru că lampa este foarte scumpă, blocul automat este şi el scump. Costurile pot fi foarte mari în funcţie şi de volum şi de mărimea sistemului”, a conchis Remi Rădulescu.

Bani

Invenţia a fost prezentată la Ediția a XV-a a Salonului Internațional al Cercetării, Inovării și Inventicii PRO INVENT 2017, organizat de Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca. Inventatorul timişorean a fost premiat, cel mai recent, la Geneva, în 2015, pentru un dispozitiv mecanic de închidere a gazelor în cazul producerii unui seism puternic. (sursa)

VEZI SI:A sunat din greșeală în secția de Poliție să ceară bani prin metoda ”Accidentul”

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.