“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
NATIONALNOUTATISTIRI

INCREDIBIL: Pacient sărac jecmănit de un chirurg celebru, înainte de operaţie. „Cinci mii te costă, cincizeci de milioane”

646x404 1 1

Medicul ieşean Paul Botez, cadru universitar la UMF şi şef de secţie al Spitalului de Recuperare din Iaşi, a fost condamnat la doi ani şi şase luni de închisoare cu suspendare. Botez a fost găsit vinovat pentru luare de mită.

Pedeapsa definitivă stabilită de judecătorii ieşeni este cu opt luni mai mică decât stabilise, în primă instanţă, Tribunalul Iaşi. „Respectăm decizia instanţei“, a punctat Robert Amuntencei, unul dintre avocaţii care l-au reprezentat pe Botez. Liviu Bran, de asemenea apărător de-al doctorului, ne-a declarat: „Noi am mers pe achitare, însă instanţa a considerat că sunt elemente cu privire la săvârşirea faptei. Ne bucurăm că instanţa a lăsat dreptul la liberă practică pentru ca pacienţii să beneficieze în continuare de serviciile acestui extraordinar chirurg.“ Judecătorii au ridicat ieri şi sechestrul asiguratoriu pus pe suma de 65.000 de lei în momentul trimiterii în judecată. De asemenea, Botez a rămas şi cu dreptul de liberă practică.

Care au fost acuzaţiile

Paul Botez a fost trimis în judecată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Iaşi, fiind acuzat de luare de mită. Potrivit anchetatorilor, Paul Botez a fost prins în flagrant delict pe 10 iulie 2013, la scurt timp după ce ar fi primit un plic în care se aflau 4.000 de lei. Banii ar fi fost solicitaţi de medic unui pacient, Neculai A., internat în perioada premergătoare pentru o operaţie la şold. Potrivit procurorilor, Neculai A. a fost internat în perioada 4-11 iunie la Spitalul de Recuperare şi, „deşi a fost programat pentru artroplastie totală de şold, nu a fost operat deoarece nu a avut suma de 5.000 de lei pe care i-a pretins-o medicul Botez Paul.“ Cu o zi înainte de flagrant, spun anchetatorii, doctorul i-ar fi spus pacientului, referitor la operaţie, că „îl costă 5.000 de lei“.

Ulterior remiterii banilor, autorităţile au descins în biroul medicului de la Recuperare. Acolo, au avut parte de o surpriză: au găsit sumele de bani de 65.000 de lei, 44.865 de euro, 2.500 de dolari şi 80 de ruble ruseşti. „Despre această sumă, învinuitul Botez Paul a precizat că-i aparţine în mare parte asistentei-şefe Grierosu Carmen, cu care are o relaţie afectivă, împreună având şi un copil. Audiată fiind, Grierosu Carmen a declarat că nu are nicio sumă de bani în biroul lui Botez Paul“, au mai spus procurorii.

Interceptări despre mită
Prima discuţie referitoare la bani între Paul Botez şi Neculai A., cu o zi înainte de flagrant, pe 9 iulie:
Paul Botez – Cinci mii te costă, cincizeci de milioane.
Neculai A. – Cincizeci de milioane?
P.B. – Da
N.A. – Păi, şi eu ce să spun, mă duc să le iau şi mâine dimineaţă vin…
P.B. – Fă biletul, ţi-am dat cu data de azi.
N.A. - Da, da.
P.B. – Păi, fă-ţi internare.
N.A. – Aşa.
P.B. – Şi du-te şi-ţi ia, şi întoarce-te la internare.
N.A. – Aşa, aşa, păi asta am vrut să spun, gata.
P.B. – Du-te!
N.A. – Aduc mâine dimineaţă cum trebuie şi gata. Multă sănătate! Discuţie din data de 10.07.2013, ora 14.15, înainte de flagrant:
N.A. – Da, da, da, cum aţi spus dumneavoastră. Da’ acuma cum…
P.B. – Da, da, lasă-i aici!
N.A. – Aşa.
P.B. – Du-te jos la internare.
N.A. – N-a să mai trebuiască nimica, nu? Tot a să fie normal, da?
P.B. – Da, da, du-te jos la internare, da.
N.A. – Mulţumesc mult.
P.B. – Nu mai trebuie nimica.
N.A. – Da, da.

Articolul a fost preluat de pe adevarul.ro

VEZI SI: Sistemul sanitar din România încă produce drame și va mai produce. „Scriu de pe un pat de spital niște cuvinte care nu vor fi niciodată suficient de răsunătoare”

VEZI SI: CALVARUL prin care trec BEBELUSII dintr-un SPITAL din ROMANIA: Sunt numiti „TICALOSI”, legati cu SFORI de pat si SEDATI. Ce s-ar intampla in caz de INCENDIU cu aceste suflete nevinovate?

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.