“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
GENERAL

Germania trimite o noua UNDA DE SOC in Europa. E dezastru!

germania 1024x642 1

Inflația crește în toate statele europene, însă luni, 30 mai, rata inflației în Germania a atins un nou prag istoric. O creștere semnificativă a fost înregistrată în ceea ce privește prețurile de consum, care au urcat cu 7,9%. Factorul semnificativ care a dus la creșterile din ultima perioadă este majorarea prețurilor la energie electrică, în contextul războiului din Ucraina.

Germania a atins un nou maxim istoric al ratei inflației. Potrivit datelor preliminare ale Oficiului federal de statistică (Destatis), prețurile de consum au urcat cu 7,9% în ritm anual.

Rata inflației a înregistrat cele mai mari creșteri din istorie după ce Rusia a pornit un război contra Ucrainei. În luna aprilie, în Germania a fost atins un prag de 7,4%, cel mai ridicat nivel înregistrat din 1990.

Nu doar Germania se confruntă cu o creștere a inflației, ci majoritatea statelor europene. Cel mai semnificativ factor în ceea ce privește această creștere este majorarea prețului la energie electrică, în contextul în care războiul din Ucraina a intensificat trendul ascendent.

O rată a inflației ridicate duce la scăderea puterii de cumpărare a populației. Pentru a ușura această situație financiară, Guvernul german a adoptat deja două pachete sociale, în valoare de miliarde de euro.

Rata inflației în Germania continuă să crească
Analiștii financiari susțin că rata inflației va continua să crească, așteptându-se, pe ansamblul acestui an, la o medie a inflației de 6% în Germania. Acesta ar fi cel mai ridicat nivel pe care l-a atins din 1990.

În zona euro, rata anuală a inflației a atins în luna aprilie un maxim istoric de 7,4%. Creșteri au fost înregistrate și în ceea ce privește indicatorul care exclude prețurile la alimente și energie, acesta depășind ținta de 2% avută în vedere de BCE.

Cauzele trendului ascendent sunt legate de creșterea prețului pentru energie. În ultimele 12 luni, în Germania, prețurile la energie au fost majorate cu 38,2%. Probleme există și în ceea ce privește creșterea prețului în sectorul alimentar, care a înregistrat în ultimul an o majorare cu 11,1%. Acești factori sunt determinați de restricțiile antipandemice, războiul din Ucraina și sancțiunile impuse Rusiei.

„Încă există probleme în reţelele de aprovizionare cu produse, inclusiv cu alimente, iar în toamnă situaţia s-ar putea agrava. Totuşi, plafonarea preţurilor la carburanţi şi alte facilităţi ar putea permite stabilizarea ratei inflaţiei în Germania în următoarele luni”, explică Holger Schmieding, analist la Berenberg Bank, potrivit site-ul tagesschau.de.

Sursa: evz.ro

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.