“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
GENERAL

G20: Sustinere pentru taxarea minimă la nivel mondial a multinaţionalelor

121278558 g20groupgetty

Participanţii la prima sesiune de lucru a summitului G20 de la Roma, au dat dovadă, sâmbătă, de o ”susţinere largă şi transversală” faţă de o taxare minimă la nvel mondial de 15% a multinaţionalelor, potrivit unei surse apropiate discuţiilor, relatează AFP.

Există o ”susţinere largă”, iar acest lucru nu constituie o surpriză, faţă de taxarea la nivel mondial a multinaţionalelor, însă există o incertitudine în privinţa unor angajamente puternice în lupta împotriva modificărilor climatice ale liderilor marilor economii din cadrul G20 reuniţi sâmbătă la Roma, o ocazie de discuţii, de asemenea, în cercuri mai restrânse, despre dosarul nuclear iranian sau despre datoria Argentinei.

Potrivit unei surse apropiate dscuţiilor, a exstat o ”susţinere largă şi transversală” în cursul primei şedinţe de lucru, sâmbătă, faţă de o taxare minimă la nivel mondial cu 15% a multinaţionalelor, pe care şefii de stat şi de guverne urmează să o aprobe în comunicatul lor final, duminică, cu obiecticul de a o implementa până în 2023.

”Statele Unite şi ţări ca Brazilia, Franţa şi Coreea şi-au exprimat în mod explicit susţinerea faţă de taxarea minimă mondială”, declară această sursă.

Lucrurile se anunţă mai complicate în privinţa modificărilor climatice, cu privire la care mulţi afirmă că doresc un semnal puternic cu o zi înainte de deschiderea reuniunii COP26 la Glasgow, în Scoţia.

G20 – din care fac parte ţări dezvoltate ca Statele Unite şi state membre ale Uniunii Europene (UE), dar şi mari economii emergente ca China, Rusia, Brazilia sau India – reprezintă 80% din emisiile de gaze cuefect de seră la nivel mondial.

Apărarea mediului este unul dintre cuvintele de ordine ale unor manifestanţi care s-au adunat sâmbătă pe străzile Romei.

Diverse orgamizaţii – sindicate, de extremă stânga şi Fridays for Future – au îndemnat la adunări la care speră să mobilizeze mii de oameni.

Sursa: ortodoxinfo.ro

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.