Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită:
GENERAL

Franta a dat in clocot. Proteste VIOLENTE, cu zeci de mii de oameni, împotriva permisului sanitar și vaccinării

Breaking News Alert

Zeci de mii de oameni au ieșit în stradă în Franța, sâmbătă, pentru a protesta împotriva permisului de sănătate pe care autoritățile franceze l-a impus pentru participarea la evenimente culturale și împotriva vaccinării obligatorii a persoanelor din anumite domenii de activitate.

Permisul de sănătate – care atestă faptul că titularul a fost fie vaccinat, testat negativ în ultimele 48 de ore, fie s-a recuperat de boală în ultimele șase luni – a fost obligatoriu în Franța de săptămâna trecută pentru a vizita locuri de agrement și culturale.
Legea a fost extinsă şi pentru baruri, restaurante la începutul lunii august. De asemenea, face ca vaccinarea împotriva COVID-19 să fie obligatorie pentru angajaţii din domeniul sănătății.

Deputații francezi aprobă permisul sanitar COVID în baruri și restaurante, în ciuda protestelor a zeci de mii de oameni
Lumea a ieșit în stradă după aprobarea măsurilor. Proteste masive sunt la Paris unde au fost semnalate explozii. Zgomotele de explozii s-au făcut auzite în timp ce manifestanții se deplasau dinspre stația de metrou Villiers către Piața Bastiliei.

„Începe să degenereze, ne trebuie întăriri, nu-i vom putea controla cu forțele pe care le avem”, este apelul făcut de membrii forțelor de ordine prin stațiile lor de emisie-recepție, și relatat ca atare de corespondentul publicației franceze.

Ciocniri între polițiști și protestatari
Câteva mii de oameni, împărțiți în cel puțin trei mitinguri, au început să manifeste la începutul după-amiezii la Paris. Majoritatea alcătuită din protestatari cu „veste galbene”, a pornit la scurt timp după ora 14 de la Place de la Bastille, către Porte de Champerret.

Poliția de pe motociclete s-a ciocnit cu protestatarii pe traseu. În piața Trocadero câteva mii de persoane s-au adunat la chemarea lui Florian Philippot. „Sunteți mii”, a spus președintele Patriotilor și fostul RN nr. 2, între două „marseillaise”.

Proteste în Paris

„Libertate, nu sunt cobaiul tău”, scrie pe o pancartă
În cele din urmă, o a treia grupare formată din câteva sute de oameni, a părăsit zona din jurul Conseil d’Etat, spre Place des Invalides. Polițiștii au fost nevoiți folosească gaze lacrimogene pentru a-i îndepărta. Pe lângă procesiunea către piața Bastiliei, alte două mitinguri urmate de marșuri au loc în capitala franceză: unul dintre Piața Joachim du Bellay spre Piața Palatului Regal și altul, de la Montparnasse spre Ministrul Sănătății.

Proteste masive la Paris contra permisului sanitar. Au fost semnalate zgomote de explozii 719551

Procesiunea de la Montparnasse s-a format la inițiativa unui fost lider al Frontului Național, Florian Philippot, care și-a creat propria formațiune, Les Patriotes.
Participanții scandează: Macron la închisoare! Macron, demisia!
Poliția a împiedicat formarea unui al patrulea miting-marș, pentru că participanții nu au putut prezenta autorizările necesare, anunță BFMTV.
La Marsilia, mii de oameni de toate generațiile au mărșăluit într-o atmosferă agitată cu strigăte: „Libertate, Libertate” sau „Macron, trecerea ta, nu o vrem”.

„Nu voi face injecția”, a spus Sandra, o asistentă de 49 de ani care a refuzat să-și dea numele. „Țara noastră devine totalitară”, a spus Jean-Claude Dib, în ​​vârstă de 71 de ani, un șofer de camion pensionar care a spus că este „gata să lupte înapoi.
Cel puțin o duzină de mitinguri au loc în Auvergne-Rhône-Alpes. Manifestările au loc la Valence, unde sunt câteva mii de oameni, la Lyon, la Auxerre, unde mărșăluiesc câteva sute de oameni, la Bourg-en-Bresse, la Grenoble, de asemenea. În regiunea Grand Est, aproximativ 4.000 de persoane demonstrează, potrivit poliției.

Franța, oficial în valul patru al pandemiei
În urmă cu 11 zile, guvernul francez anunța că această țară se află în cel de-al patrulea val al pandemiei de coronavirus, după o creștere bruscă, de 125% într-o săptămână, a numărului de infectări.

Purtătorul de cuvânt al guvernului, Gabriel Attal, a arătat că varianta Delta este responsabilă pentru noul val pandemic. Conform sursei citate, contaminările cu varianta Delta reprezintă 80% din noile infectări.

Dinamica pandemiei este extrem de puternică. Vedem un val mai rapid, o pantă mai abruptă decât toate precedentele, a adăugat oficialul francez.

Oficialii guvernamentali francezi au insistat că răspunsul la noul val al pandemiei trebuie să fie vaccinarea, care limitează drastic numărul de forme grave.

Pentru a stopa răspândirea variantei Delta, președintele Macron a prezentat o serie de măsuri
De 21 iulie, în Franța a intrat în vigoare prima etapă a permisului de sănătate, care reprezintă dovada digitală a vaccinării sau a rezultatului unui test COVID negativ.

Sursa: evz.ro

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

DONEAZĂ MAI JOS PRIN REVOLUT:

sau prin PayPal:

Lasă un răspuns

Articole conexe

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.