Generalul Ben Hodges, fost comandant al forțelor terestre SUA în Europa, despre PLANUL Rusiei

O mie de militari vor ajunge în România în zilele următoare. Aceștia fac parte din Regimentul 2 Cavalerie. Generalul Ben Hodges, fostul comandant al trupelor SUA din Europa, a oferit un interviu în exclusivitate la News Hour With CNN despre trupele americane din România și planul Rusiei.

Militarii americani au participat până acum la numeroase exerciții militare alături de soldați români, atât în țara noastră cât și în alte state de pe flancul estic al NATO.

Joi seară, Pentagonul a anunțat că SUA are informații cum că Rusia va încerca să fabrice o filmare pentru a o folosi ca pretext pentru a invada Ucraina. Întrebat despre acest subiect, dacă aceasta ar putea fi scuza de care Putin are nevoie pentru a invada Ucraina, generaul Ben Hodges a spus că acesta este exact tipul de activitate în care Kremlinul s-ar implica, și că nu este prima oară când ar face-o.

”Este un pattern istoric pe care l-a mai folosit înainte”.

În ceea ce privește americanii care urmează să vină în România, aceștia fac parte din brigada Stryker și vin din Bavaria. Ei reprezintă importanța pe care SUA o acordă României, care este un centru de gravitație în zona Mării Negre, a spus Gen. Hodges.

Fostul comandant al trupelor SUA din Europa a vorbit despre speranța unei rezolvări diplomatice a conflictului Rusia-Ucraina. Însă această soluție trebuie să fie una care nu trădează Ucraina și valorile morale.

Sursa: antena3.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *