Filmul crimei de la Bascov care a şocat România. Care a fost MOTIVUL pentru care bărbatul care şi-a măcelărit familia

Filmul crimei de la Bascov scoate la iveală detalii terifiante. Bărbatul cu probleme psihice care şi-a omorât ieri sora, părinţii, nepoata şi fratele a ajuns după gratii. A făcut o serie de declaraţii şocante în faţa instanţei, dar care nu explică concret de ce a recurs la gestul extrem.

În jurnalul pe care îl avea criminalul, procurorii au găsit date clare despre ce urma să se întâmple. Dat fiind diagnosticul de care suferea, pare că n-ar fi avut discernământ.

Totuşi, crima a fost cu premeditare. A pus totul la punct minuţios.

Bărbatul a răspuns tuturor întrebărilor în faţa anchetatorilor.

Vă avertizăm că urmează informaţii cu un puternic impact emoţional.

Filmul crimei de la Bascov care a şocat România
Apelul la 112 a fost dat ieri în jurul orei 16. Cel care a sunat la urgenţă şi-a descoperit soţia, fiica de 5 ani, socrii şi cumnatul ucişi. Crima s-ar fi produs cu mai multe ore înainte.

„A trecut un timp rezonabil, 8 ore, 6 ore, cel puţin. Autopsia a scos în evidenţă traumatisme cranio-cerebrale şi cervicale la toţi cei cinci. Deci acelaşi mod de operare pentru fiecare victimă”, a declarat dr. Dan Manu, Serviciul de Medicină Legală.

După ce şi-a omorât sora, nepoata, părinţii şi fratele, bărbatul de 53 de ani a încercat să fugă. A fost găsit de autorităţi cu ajutorul vecinilor.

În momentul în care a fost descoperit, bărbatul a încercat să se sinucidă
A fost imobilizat şi dus în arest, iar asupra lui au fost găsite două spray-uri cu piper.

Citiți și:  CRIMA TERIFIANTA in Romania. 5 persoane, printre care și un copil de cinci ani, UCISE cu sânge rece, in casa

„Se pare ca primul care a fost atacat a fost tatăl, care ieşea de la baie. A fost atacat cu un ciocan și după aceea l-a lovit în continuare cu alte corpuri dure, probabul nişte pietre. După aceea fost mama atacată, iar la sfârşit, fratele care dormea. Criminalul a rămas cu familia lui, acolo în casă, cu mama, tatăl şi fratele lui morţi în casă, câteva ore. S-au uitat pe geam şi a văzut când a plecat cumnatul lui la lucru şi atunci s-a repezit către sora lui şi către nepoţica de doar 5 ani”, a explicat Sorin Ovidiu Bălan.

Mesajul primit de antrenorul fetiței de cinci ani, ucise la Bascov: ”Este foarte greu de vorbit!”
Silvia, o fetiţă de doar 5 ani, pasionată de sport. Antrenorul o aştepta pe terenul de tenis chiar în ziua tragediei.

„Noi avem pentru fiecare grupă de copii un grup de WhatsApp, unde comunicăm cu ei. Tatăl ei a răspuns simplu, Silva prezentă (…) Din păcate, nu va mai fi în grupa noastră”, povestește antrenorul cu lacrimi în ochi.

Amănuntele şocante nu se opresc aici. Culmea, în faţa procurorilor, criminalul părea că e martor, nu inculpat.

„A declarat cursiv, coerent, cu lux de amănunte, cu toate explicațiile necesare. Nu au fost întrebări la care să nu fi avut răspuns din partea procurorilor”, a spus Laurenţiu Palaghia, procuror.

Citiți și:  CRIMA TERIFIANTA in Romania. 5 persoane, printre care și un copil de cinci ani, UCISE cu sânge rece, in casa

Urmează ca bărbatul să fie consultat de medicii psihiatri, dar şi evaluat din punct de vedere comportamental de psihologi şi legişti.

Profilul criminalului care şi-a omorât familia

Bărbatul a fost evaluat în 2004 de o comisie specială pentru persoanele cu handicap. A dobândit atunci certificat de gradul 2 şi nu necesita să fie asistat.

Nimeni din familie sau dintre medicii care se ocupau de el nu au solicitat comisiei reevaluarea criminalului. Asta pentru că era un om liniştit, spun apropiaţii.

Beneficia de un tratament de ultimă generaţie, la care a reacţionat perfect, spun medicii. Însă, se pare că acum nu îl mai administra corespunzător.

„Familia era destul de mulțumită că poată să stea acasă, că poate să coabiteze toată familia. Şi pentru a fost un mare mister întâmplarea asta de acum. Pentru mine este inexplicabilă”, spune Eugen Smeureanu, psihiatru.

Criminalul este pasionat de cărţi. Specialiştii iau în calcul şi ca lecturile să îl fi făcut să recurgă la gestul extrem.

„Şi cititul ăsta la un moment dat devine lecturomanie şi este un fel de fugă de realitate”, adaugă psihiatrul.

Bărbatul şi-ar fi premeditat crima. Anchetatorii au găsit un jurnal unde erau scrise toate detaliile legate de modul în care va acţiona.

Sursa: antena3.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.