Facebook a șters pagini și conturi false din România care făceau postări pro-PSD

Facebook anunță că a șters mai multe pagini și conturi false din România, care aveau postări în sprijinul Partidul Social Democrat. Conform rețelei de socializare, operațiunea a vizat de asemenea, și ștergerea unor pagini, grupuri și conturi din Marea Britanie.

Facebook a făcut anunțul într-un comunicat pe care l-a dat publicității în secțiunea sa de știri.

”Am șters 31 de pagini, grupuri și conturi care au fost angajate într-un comportament neautentic coordonat, din partea unei rețele care acționa în România și ai cărei membri foloseau o combinație de conturi false și unele conturi autentice, pentru a-i înșela pe alții cu privire la cine sunt ei și ce fac. Administratorii paginilor și proprietarii conturilor postau de obicei știri locale și politice, incluzând știri partizane, cu semnături fictive, în sprijinul Partidului Social Democrat. Aceste pagini și conturi distribuiau informații dezbinătoare și promovau articolele unor domenii care se prezentau drept site-uri de știri. Deși oamenii din spatele acestor activități au încercat să-și ascundă identitatea, revizuirea noastră manuală a descoperit că o parte din această activitate avea legătură cu o persoană asociată cu PSD”, se afirmă în comunicatul Facebook.

Potrivit Facebook, este vorba despre 4 pagini, 26 de conturi și de un grup. Aproximativ 1550 de conturi de Facebook urmăreau una sau mai multe dintre aceste pagini, spune compania. De asemenea, conform Facebook, pe aceste pagini au fost făcute promovări de circa 650 de dolari la unele postări, în dolari, euro și lei. Prima postare sponsorizată a fost în decembrie 2013, cea mai recentă în februarie 2019.

De asemenea, Facebook a anunțat că și în Marea Britanie a șters mai multe pagini, conturi și grupuri, tot din aceleași motiv. Însă a precizat că nu exista nicio legătură între rețelele din cele două țări.

Urmăriți acest site pe Telegram și pe Google News

Susține Nationalisti.ro printr-o donație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *