“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
GENERAL

Eurostat: Românii, cei mai săraci din Uniunea Europeană STUDIU

majorare pensie 840x500

Unul din patru români trăiește în sărăcie severă. România înregistrează cel mai scăzut nivel al puterii de cumpărare din Uniunea Europeană, potrivit celor mai recente date Eurostat.

La polul opus se află Luxemburg, unde doar două procente dintre cetățeni trăiesc în sărăcie.

Românii nu au bani pentru lucruri de bază, precum rate și chirii, utilități, o masă cu carne pe zi, cheltuieli neprevăzute, o mașină personală sau o vacanță pe an.

Cel mai prost trăiesc în România familiile cu trei sau mai mulți copii. Peste 50% din familiile numeroase se află în risc de sărăcie, iar peste 40% dintre gospodării sunt supraaglomerate, ceea ce înseamnă că nu există suficiente camere pentru toți membrii familiei.

În ceea ce privește nivelul de cumpărare, România avea în 2020 un venit de 7.724 de unități standard ale puterii de cumpărare, un venit de patru ori mai mic decât cel din Luxemburg, de 28.675 de unități standard. Unitatea standard a puterii de cumpărare este o monedă artificială folosită de Eurostat pentru a face posibilă comparația între mai multe state.

Sursa: antena3.ro

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.