E mai simplu decat crezi! Planta-minune, pe care țânțarii o urăsc

Odată cu căldurile, au apărut și ”hoardele” de țânțari, mai ales că autoritățile au avut grijă ca micilor insecte să nu le lipsească nimic: mizerie din belșug, parcuri neîngrijite, zero dezinsecție. Iar ploile completează tabloul sumbru.

Populația este lăsată să se descurce pe cont propriu și fiecare se protejează cum poate. De la spray-uri pentru insecte, până la role și bețigașe cu diverse arome.

Din fericire, există și o serie de remedii naturale care ajută la îndepărtarea țânțarilor și, în situația foarte probabilă în care țânțarul ”și-a făcut treaba” și a reușit să înțepe, sunt câteva soluții care mai reduc disconfortul în zona afectată.

Citește și: Agricultorii francezi au găsit o mină de aur. Despre ce este vorba

Planta pe care țânțarii o urăsc
Pentru a preveni atacul țânțarilor, o soluție la îndemână este busuiocul în ghiveci, care să fie plasat ”strategic”, pe balcon, în cameră sau/și în grădină.

Întrucât planta emană în mod natural aroma pe care țânțarii o urăsc, nu este nevoie să îi strivim frunzele pentru a beneficia de uleiurile volatile. Simpla prezență a plantei va ține țânțarii departe de noi.

În plus, planta de busuioc distruge larvele de țânțari, așa că, dacă aveți zone cu apă în curte, acolo unde țânțarii își depun de obicei ouăle, puneți o plantă de busuioc în apropiere.

De asemenea, o altă plantă extrem de eficientă în alungarea țânțarilor este și lavanda.

Cum tratăm înțepăturile de țânțar

În situația în care înțepăturile de țânțari devin foarte deranjante, putem folosi oțetul, care poate fi aplicat tamponând zona afectată. Nu numai că umflăturile și mâncărimile dispar, dar și înțepătura va dispărea mai repede.

Iaurtul este un alt remediu natural, care atenuează senzația de mâncărime în urma înțepăturii de țânțar. Iaurtul conține proteine ​​care ajută la calmarea și regenerarea epidermei.

Un alt remediu grecesc care ajută la oprirea mâncărimii sau a mușcăturilor de țânțari este utilizarea aloe vera. În unele părți ale lumii, aloe vera este folosit ca un panaceu de mai bine de 2.000 de ani. Funcționează bine pentru o varietate de afecțiuni dermatologice, în special pentru a domoli arsurile solare.

Sursa: dcbusiness.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *