“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
GENERAL

Doliu urias în muzica populara. A murit o mare artista

doliu cantaret

Doliu în muzica populară! A murit Lidia Bejenaru Botgros, soția lui Nicolae Botgros, liderul cunoscutei orchestre ”Lăutarii” din Chișinău. Lidia Bejenaru Botgros avea un vast și variat repertoriu de cântece populare, fiind solistă de o viață a orchestrei dirijate de soțul său.

Era de 49 de ani partenera de viață a maestrului Botgros.

Doliu în muzica populară! ”S-a retras în culisele veșniciei”
Lidia Bejenaru Botgros, soția maestrului Nicolae Botgros, s-a stins din viață la vârsta de 68 de ani.

Anunțul a fost făcut de Andrei Locoman, managerul celui mai important local cultural din Republica Moldova.

”Lidia Bejenaru Botgros s-a retras în culisele veșniciei. Ziua de 26 iulie va rămâne o zi tristă în muzica populară. Lidia Bejenaru-Botgros, solistă de o viață a Orchestrei Naționale de muzică populară ,,Lăutarii” și-a încheiat spectacolul vieții aici, pe pământ.

S-a retras în culisele veșniciei, dar va fi petrecută cu aplauze și flori, așa cum era și întâmpinată de admiratorii săi pe marile scene timp de 45 de ani.”, a scris Locoman pe Faceebook.

”Solistă în prima formulă a orchestrei ,,Lăutarii”, Lidia Bejenaru-Botgros a urcat cu răbdare, dar, în primul rând, cu dragoste și pasiune spre culmile înalte ale artei populare. Și-a adunat un vast și variat repertoriu de cântece populare, prin care și-a exprimat întreaga gamă de sentimente, viața ei – cu bucurii și tristeți, în care s-au regăsit admiratorii ei.

Va fi simțită lipsa Lidiei Bejenaru-Botgros din spectacolele orchestrei ,,Lăutarii”, în general, din scena muzicii populare, ea fiind o prezență deosebită. Drum lin spre ceruri, dragă doamnă Lidia Bejenaru-Botgros”, arată tristul anunț.

Soția lui Nicolae Botgros de la 19 ani
Trebuie precizat că Andrei Locoman este director general al Organizației Concertistică și de Impresariat ”Moldova-Concert”, în același timp coordonând activitatea Palatului Naţional.

Orchestra Națională de muzică populară „Lăutarii” a fost fondată în anul 1970, în cadrul Filamornicii de Stat din R.S.S. Moldovenească, de către interpretul Nicolae Sulac, dirijor fiind compozitorul și violonistul Mircea Oțel, apoi trompetistul Gheorghe Usaci.

Datorită abilităților sale de violonist, Nicolae Botgros a fost numit în 1978 conducător al Orchestrei Populare ”Lăutarii”.

Când învăța la Soroca, Nicolae Botgros a întâlnit-o pe Lidia Bejenaru, cu care s-a căsătorit când ambii aveau câte 19 ani.

Au un singur copil, interpretul de muzică populară Cornel Botgros.

Sursa: capital.ro

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.