“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
NOUTATISTIRI

DOLIU in LUMEA FILMULUI ROMANESC: Celebra actrita a decedat

61679239

A murit mama lui Florin Piersic jr, o cunoscuta actrita de teatru si film.

Actrita an a decedat la varsta de 84 de ani, informeaza Teatrul Mic din Bucuresti, intr-un comunicat transmis duminica Agerpres. „Tatiana Iekel, actrita a Teatrului Mic din Bucuresti o viata intreaga, a plecat dintre noi lasand in urma amintirea unor roluri memorabile, deopotriva in teatru si film, dar si imaginea unui om frumos si discret pana in ultima zi a vietii sale. (…) Teatrul Mic este alaturi de familia indurerata si va pastra vie amintirea unei actrite, dar mai ales a unui om care nu poate fi uitat”, se arata in comunicat.

„Sa joc teatru a fost bucuria mea cea mai mare! Este ca o patima fara sfarsit… Teatrul Mic”, marturisea Tatiana Iekel in volumul „Teatrul Mic. 50 de ani”, aparut in 2013.

Nascuta la Iasi, pe 10 octombrie 1932, Tatiana a fost repartizata la Teatrul Mic imediat cum a terminat Institutul de Arta Teatrala si Cinematografica „I.L. Caragiale”. „Aici a jucat fara intrerupere, cu mare dragoste si un talent inegalabil, pana la varsta pensionarii”, spun reprezentantii teatrului.

„Zboara cocorii” de Victor Rozov (1958), in regia lui Mihai Raicu, a fost primul spectacol in care a fost distribuita intr-un rol principal (Veronica Bogdanova). Atunci, a jucat alaturi de nume precum Iurie Darie si Ion Gheorghiu. A avut un succes de neuitat si a participat in delegatia Rusiei la Cannes, care promova filmul omonim, cu Tatiana Samoilova in rolul principal, precizeaza Teatrul Mic.

Pe scena Teatrului Mic si Foarte Mic, Tatiana Iekel a insumat peste 70 de roluri, pline de substanta si apreciate foarte mult de publicul romanesc. Ultimul personaj in chipul caruia a fost distribuita pe scena Teatrului Mic, Evelyn Thomas, a fost in spectacolul „Cum gandeste Amy”, regizat de Catalina Buzoianu (2005).

Totodata, Tatiana Iekel a interpretat-o pe Evelina in filmul „Sieranevada” (2016), regizat de Cristi Puiu, rol pentru care a primit o nominalizare in acest an la Premiile Gopo la categoria „Cea mai buna actrita in rol secundar”.

Tatiana Iekel a fost prima sotie a actorului Florin Piersic si mama actorului Florin Piersic Jr. (sursa)

VEZI SI: Angela Similea „s-a sinucis”

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.