“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
NATIONALNOUTATISTIRI

Din păcate nu este vorba despre o glumă! Noi sumpiri de la 1 aprilie – pe ce vom plăti mai mulți bani

bani lei publimedia shutterstock

Chiar de ziua păcălelii, de 1 aprilie, autoritățile ne pregătesc o surpriză neplăcută și din păcate nu este vorba despre o glumă. Din păcate, toți vom plăti mai mult pentru gaze și apă.

Apa Nova, furnizorul de apă şi servicii de canalizare din Bucureşti şi Ploieşti, susţine într-un comunicat că majorările de tarife operate au respectat contractul de concesiune încheiat în anul 2000 şi că există alţi operatori care pratică preţuri mai mari.

Astfel, ApaNova a anunțat că schimbă modalitatea de calcul a tarifului la apă. Spre exemplu, bucureștenii vor plati cu 7-8 bani mai mult pe metrul cub de apă consumat, scrie protv. În acest moment, tariful pe metrul cub este de 5 lei și 60 de bani.

Potrivit acestuia, tariful acoperă cheltuielile de operare, întreţinere, reabilitare, dezvoltare şi modernizare a sistemului de alimentare cu apă şi canalizare, conform cerinţelor contractului de concesiune, pe întreaga perioadă a concesiunii, de 25 de ani.

„În concordanţă cu Contractul de Concesiune şi actele adiţionale ulterioare, Apa Nova Bucureşti consideră ca a respectat reglementările în domeniul specific de activitate referitoare la calitatea şi continuitatea serviciilor de alimentare cu apă şi de canalizare. Reglementatorul tehnic al concesiunii, în prezent Autoritatea Municipală de Reglementare a Serviciilor Publice, a emis la termenele contractuale toate deciziile privind atingerea şi menţinerea conformităţii nivelelor de servicii”, spun reprezentanţii companiei, în comunicat.

Pe lista scumpirilor urmează gazele și energia electrică.

După liberalizarea pieței se vor scumpi și gazele, susține ANRE. Astfel pentru un apartament cu două camere, fără centrală termică veți plăti cu 50 de lei mai mult. În cazul aceluiași apartament, dar cu centrală termică factura anuală va crește cu 240 de lei. Și asta nu e totul. La vara, ANRE discută și tarifele la energie electrică, anunță B1.ro.

VEZI SI: PSD A TRAS TEAPA TUTUROR: Guvernul amana cu un an taierea taxelor. Masurile, cerute de Liviu Dragnea

VEZI SI: GHICI UNDE ESTE CEA MAI SCUMPA CARNE DE MIEL DIN TARA

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.