Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită:
ISTORIE

Descoperire neașteptată cu ajutorul imaginilor din satelit: megastructuri bine ascunse în inima Europei

satelit

Imaginile proaspete captate de sateliți aduc la lumină megastructuri impresionante care au fost discret ascunse de privirile cercetătorilor până în prezent. Această nouă descoperire se referă la perioada epocii bronzului din Europa și oferă o privire detaliată asupra unui complex de situri arheologice, anterior necunoscute, care au funcționat ca un adevărat centru al industriei în această regiune.

Folosind imagini din satelit, arheologii au descoperit o rețea de situri uriașe și necunoscute anterior din epoca bronzului, în inima Europei. Echipa crede că aceste structuri nou identificate ar putea explica modul în care au apărut megaforturile contemporane, cele mai mari construcții preistorice făcute înainte de epoca fierului.

Cercetarea a fost condusă de arheologi de la University College Dublin și de colegii din Serbia și Slovenia, care au „împletit” imaginile și fotografiile pentru a oferi o imagine despre peisajul preistoric din sudul Bazinului Carpatic. Prin această lucrare, ei au putut găsi peste o sută de situri care aparțineau unei societăți antice complexe.

„Ceea ce este nou este să constatăm că aceste situri masive nu au fost singure, ci au făcut parte dintr-o rețea densă de comunități strâns legate și codependente. La apogeul lor, oamenii care trăiesc în această rețea de situri din Panonia inferioară trebuie să se fi numărat la zeci de mii”, declară cercetătorii.

Toate siturile descoperite prin această lucrare au fost situate în interiorul râului Tisa, un râu important din Europa Centrală și de Est, care se extinde acum prin mai multe granițe naționale. Ca atare, comunitățile necunoscute anterior de oameni care au locuit în aceste situri sunt denumite în mod colectiv Tisza Site Group (TSG).

Aproape toate siturile TSG se află la o distanță de 5 kilometri (3,1 mile) unul de celălalt și se află de-a lungul unui coridor fluvial creat de râul Tisa și Dunăre. Acest lucru i-a determinat pe arheologi să creadă că comunitățile au fost probabil cooperante, permițându-le să se răspândească astfel.

În mod interesant, cercetarea indică faptul că TSG au fost centre importante de inovare în Europa preistorică și au funcționat ca un centru major pentru regiune într-un moment în care micenienii, hitiții și egiptenii noului regat erau la apogeu – în jurul anilor 1500-1200 î.Hr, scrie playtech.ro.

Acesta este de obicei considerat un punct de cotitură major în povestea Europei preistorice. În timpul celui de-al doilea mileniu î.e.n., așa se pare, tehnologiile militare avansate și de terasament ale societății s-au răspândit în toată Europa, odată ce s-au prăbușit în jurul anului 1200 î.Hr. Importanța acestui grup de oameni ajută acum la explicarea de ce cultura materială și iconografia din întreaga Europă erau atât de asemănătoare în acest moment.

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

DONEAZĂ MAI JOS PRIN REVOLUT:

sau prin PayPal:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.