Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită:
MEDICALNOUTATI

Descoperire ce schimbă istoria lumii: Oamenii cu ochi albaștri moștenesc o singură persoană de pe Pământ

1 ochi albastri

Un studiu coordonat de profesorul Hans Eiberg de la Universitatea Copenhaga din Danemarca, publicat în revista Science Daily, a condus la o descoperire neașteptată, care schimbă istoria lumii. Experții au constatat că toți oamenii cu ochi albaștri au un singur strămoș comun de pe Pământ, care a suferit de o mutație genetică în urmă cu 6.000 – 10.000 de ani.

„Inițial, toți aveam ochi căprui”, a spus profesorul Hans Eiberg de la Departamentul de Medicină Celulară și Moleculară de la Universitatea din Copenhaga. Apoi, experții dezvăluie faptul că o mutație genetică a dus la reprimarea melaninei pentru oamenii cu ochi albaștri, potrivit LAD Bible.

Eiberg a explicat cum s-a produs transformarea. „O mutație genetică care afectează gena OCA2 din cromozomii noștri a dus la crearea unui „comutator”, care literalmente „a oprit” capacitatea de a produce ochi căprui”.

Mutația genetică afectează doar expresia melaninei în iris. Potrivit echipei, doar 8-10% dintre oamenii de pe planeta noastră au ochi albaștri. Culoarea ochiului uman este o trăsătură cantitativă care prezintă o moștenire multifactorială, astfel încât culoarea ochilor este determinată de cantitatea unui singur tip de pigment (numit melanină) din irisul ochiului.

Comutarea genetică, care a avut loc lângă gena OCA2, limitează producția de melanină în iris – limitând sau diluând ochii de la maro la albastru. Acest comutator nu oprește gena în întregime, ci continuă doar să limiteze acțiunea genetică.

Dacă gena OCA2 ar fi fost complet distrusă sau oprită, ființele umane ar fi lipsite de melanină în părul, ochii sau culoarea pielii – o afecțiune cunoscută sub numele de albinism. Ochii albaștri pot fi temporari în copilărie, iar aceștia se pot schimba de fapt în timp.

Deoarece ochiul uman nu are cantitatea sa completă, adultă, de pigment la naștere, copiii pot crește și pot schimba tonul. Din cauza acestei schimbări, mulți bebeluși au ochi albaștri – dar culoarea ochilor lor se schimbă pe măsură ce ochiul se dezvoltă în timpul copilăriei timpurii și se produce mai multă melanină în iris.

Strămoșul comun avea un „comutator” foarte specific încorporat în ADN. Variația culorii ochilor de la maro la verde poate fi explicată prin cantitatea de melanină din iris, dar indivizii cu ochi albaștri au doar un grad mic de variație în cantitatea de melanină din ochi.

„Din aceasta putem concluziona că toți indivizii cu ochi albaștri sunt legați de același strămoș”, a spus profesorul Eiberg. „Toți au moștenit același comutator exact în același loc din ADN-ul lor. Natura amestecă în mod constant genomul uman, creând un cocktail genetic de cromozomi umani și încercând diferite schimbări în timp ce face acest lucru.”

Deși sunt încă multe cercetări în desfășurare pe această temă, consensul general este că mutația cel mai probabil s-a răspândit atunci când oamenii au migrat din Africa în Europa, ceea ce ar explica într-un fel de ce în principal oamenii de origine europeană par să aibă ochi albaștri.

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

DONEAZĂ MAI JOS PRIN REVOLUT:

sau prin PayPal:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.