“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
JUSTITIENOUTATI

CUM A AJUNS ROMÂNIA: Condamnarea lui Voiculescu ar putea fi anulată, poate cere despăgubiri pentru pușcăria făcută, iar banii confiscați i se dau înapoi

67a767a4edc17fabc742eb0cac99e440ca5cca0c

Judecătorul Sterică Toma de la Tribunalul București a admis în principiu cererea de revizuire a verdictului final de condamnare din dosarul lui Dan Voiculescu, formulată de unul dintre inculpații condamnați, fostul șef AVAS Jean Cătălin Sandu, potrivit portalului Tribunalului București.

”În baza art. 459 alin.4 C. proc. pen. cu ref. la art. 453 alin.1 lit. b C. proc. pen. admite în principiu cererea de revizuire formulată de SANDU Jean Cătălin împotriva sentinţei penale nr. 701/26.09.2013 pronunţată de Tribunalul Bucureşti, Secţia I Penală, definitivă prin decizia penală nr.888/08.08.2014 a Curţii de Apel Bucureşti, Secţia II Penală, în dosarul nr.25497/3/2012**.

Fixează termen de judecată la data de 22.05.2024, ora 12,30, CF39, pentru când vor fi citaţi petentul revizuent şi intimaţii. Definitivă. Pronunţată astăzi, 12.02.2024, prin punerea soluţiei la dispoziţie, prin mijlocirea grefei instanţei”, se arată în decizia judecătorului Sterică Toma.

Potrivit articolului 453 alineatul 1 litera b din Codul de procedură penală invocat de judecător, reprezintă un caz de revizuire dacă ”hotărârea a cărei revizuire se cere s-a întemeiat pe declaraţia unui martor, opinia unui expert sau pe situaţiile învederate de un interpret, care a săvârşit infracţiunea de mărturie mincinoasă în cauza a cărei revizuire se cere, influenţând astfel soluţia pronunţată”.

Deocamdată, judecătorul a decis că sunt întrunite doar condițiile de formă pentru a se verifica cererea de revizuire pe fond.

Dacă însă, pe 22 mai, judecătorul Sterică Toma admite și pe fond cererea de revizuire a verdictului definitiv din dosarul lui Dan Voiculescu, atunci sentința de condamnare va fi anulată, iar procesul se reia, au explicat pentru G4Media.ro surse judiciare.

În aceste condiții, mogulul Antenelor, Dan Voiculescu, ar putea cerea daune pentru cei 3 ani de închisoare pe care i-a executat din condamnarea definitivă primită de 10 ani de detenție. În plus, Statul Român, prin ANAF, ar trebui să îi dea înapoi bani confiscați.

Potrivit unui răspuns al ANAF către Economedia din vara lui 2021 , statul a recuperat puțin peste 18 milioane de euro din prejudiciul de 60 de milioane de euro din dosarul ICA, plus produsul infracțiunii de peste 20 de milioane de euro, în total 80 de milioane de euro, la 7 ani de la condamnarea mogulului Antenelor, Dan Voiculescu, la 10 de ani de închisoare pentru spălare de bani.

Dan Voiculescu a fost condamnat în august 2014 în dosarul privatizării frauduloase a Institutului de Cercetări Alimentare (ICA) la 10 ani de închisoare, din care a executat 3.

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.