“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
ECONOMICNOUTATI

CONTROL TOTAL! Au început, deja, abuzurile băncilor la adresa firmelor. Urmează populația

DICTATURĂ BANCARĂ: Firmele, obligate să justifice cu acte ce fac cu banii personali. Urmează populația

bancile din romania fac front comun si contesta in instanta amenzile primite de la anpc defaimarea institutiilor de credit prin afirmatii eronate si calomnioase reprezinta un abuz

Limitarea libertății financiare: Băncile impun control total asupra afacerilor și plăților

Băncile din România au inițiat recent practici coercitive, impunând administratorilor și asociaților din companii obligația de a justifica, prin documente, modul în care au utilizat banii proveniți legal din dividende. Se pare că această cerință de control provine de la niveluri superioare, iar abuzul asociat cu aceasta este alarmant. Experții contabili avertizează că această măsură ar putea fi extinsă și către persoanele fizice, având în vedere creșterea semnificativă a incidentelor în care indivizii sunt obligați de bănci să ofere dovezi pentru utilizarea banilor proveniți din dividende, deși aceștia sunt banii lor.

“Lumea este acum în situația în care, atunci când retrage numerar, este solicitată să explice cum au fost cheltuite acele sume și să prezinte documente pentru acest lucru. Acest lucru este întâlnit în toate băncile, ceea ce indică existența unei directive, probabil de la BNR, deoarece toate băncile s-au conformitat acestei cerințe. Însă aceasta este doar începutul. Odată ce se renunță la utilizarea banilor cash, este posibil să apară restricții și abuzuri. Actualmente, libertatea aparentă a persoanelor fizice este limitată deoarece, în calitate de angajator, sunt obligat să efectuez plăți prin intermediul băncilor, ceea ce se va extinde, în mod probabil, și asupra persoanelor fizice”, a declarat expertul contabil Lavinia Vîrtan.

Aceasta subliniază că persoanele fizice ar putea fi nevoite să justifice la bănci intențiile lor de achiziție, similar cu situația actuală a societăților comerciale care trebuie să ofere documente justificative pentru plăți.

Creșterea utilizării POS-urilor de către firme atrage costuri mai mari, conform experților contabili. Începând cu 1 ianuarie 2024, se anticipează creșterea comisioanelor bancare din cauza impozitelor suplimentare, care vor fi transferate la clienți. Astfel, agenții economici își vor recupera aceste pierderi prin creșterea prețurilor, afectând direct populația.

“Actualmente, toate afacerile care generează venituri de peste 50.000 de lei pe an sunt obligate să utilizeze POS-uri, generând costuri suplimentare, cum ar fi comisioanele pentru fiecare tranzacție. La produsele cu marje mici, comisioanele percepute de bănci pot depăși adaosul. Astfel, această obligație impusă agenților economici va reduce profitul acestora”, a explicat expertul contabil Lavinia Vîrtan.

Lavinia Vîrtan a subliniat importanța păstrării libertății financiare, afirmând că utilizarea extensivă a cardurilor avantajează băncile, care obțin profituri considerabile din comisioanele percepute, și statul, care câștigă mai mult control asupra cetățenilor. Ea a evidențiat cazuri în care băncile au impus cerințe excesive, inclusiv solicitând documente justificative pentru plățile de taxe către stat, indicând că acesta este doar începutul. Astfel de abuzuri pot include blocarea plăților până când documentația suplimentară este furnizată, afectând confidențialitatea informațiilor comerciale.

“Dacă trebuie să furnizezi documente justificative pentru plata unui furnizor, inclusiv date comerciale confidențiale, acest lucru ridică probleme serioase. Băncile consideră că fac plăți pentru noi cu banii noștri, ceea ce nu este corect”, a adăugat expertul contabil Lavinia Vîrtan.

Se cere CONFISCAREA a peste 1,1 MILIOANE de mașini deoarece nu dețin RCA

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.