CHINA, ANUNȚ DE ULTIMĂ ORĂ DESPRE CONFLICTUL DIN UCRAINA. CE DECIZIE AU LUAT

China a anunţat că nu vrea să ia parte la conflictul din Ucraina, potrivit declarației ministrului chinez de Externe, care a făcut apel la Europa şi la Rusia să se aşeze la masa negocierilor.

Ministrul de externe chinez a declarat, în cadrul unei discuții cu omologul său spaniol, că Beijingul nu e parte a conflictului și nu dorește să fie afectat de sancțiuni.

Un lucru e cert: după ce au apărut informații că Rusia a cerut ajutorul Chinei, companiile chinezești au pierdut 2,1 de trilioane de dolari la bursa din Hong Kong, cea mai mare cădere din 2008 încoace, relatează stirileprotv.ro.

Responsabilii de la Kiev anunță că discuțiile cu rușii au înregistrat unele progrese, după ce Moscova a renunțat la ultimatumuri. Negocierile vor fi reluate marți,

Oficialii ucraineni susțin că, în contactele din ultimele zile, rușii ar fi schimbat tonul, iar Kievul se aşteaptă la rezultate concrete în următoarele zile.

John Kirby, purtătorul de cuvânt al Pentagonului: „(Putin) cu siguranță nu vrea să trimită doar un mesaj. Cu siguranță se gândește la ocupația Ucrainei. Și cu siguranță are opțiuni diplomatice la dispoziție, dar e clar că nu vrea să le ia în considerare.”

Mykhailo Podolyak, şeful echipei ucrainene de negocieri cu Rusia: „Cerințele noastre sunt foarte clare: retragerea forțelor rusești, încetarea focului, condiții care nu sunt negociabile pentru noi. Abia apoi putem discuta despre relațiile bilaterale și despre un acord politic. Rusia deja începe să înțeleagă și discuțiile au devenit constructive.”

Sursa: cancan.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.