CAZ SOCANT in Buzau! TIGANII PRIMESC FONDURI UE DE MILIARDE DE LEI VECHI fara sa munceasca + ajutoare sociale, iar DOI BATRANI TRĂIESC ÎN HOLUL BLOCULUI

ROMANII AU AJUNS DISCRIMINATI IN PROPRIA TARA!

Am scris in urma cu putin timp un articol unde va prezentam mizeria Consiliului Judetean Buzau care arunca fonduri UE pe curul tiganilor din judet in timp ce romanii sunt aruncati la gunoi.

Tot cu stupoare am aflat astazi despre un alt caz REVOLTATOR unde doi batrani traiesc in scara blocului din Mun. Buzau, cartierul Obor, dupa ce au fost evacuati.

Toate „bune si frumoase” insa culmea este altceva in caz ca nu va dati seama: Cum se face de tiganii au mai multe drepturi decat romanii in propria noastra tara? Cum se face de ei primesc ajutoare sociale fara sa munceasca? Cum se face de primesc locuinte sociale pentru o chirie de 50 RON?! De ce nu se uita alesii locali si nu numai si la nevoile romanilor?

Prezentam cele doua cazuri mai aici:

NEBUNIE SAU NESIMTIRE?! In timp ce romanii se zbat in saracie, tiganii din Buzau primesc peste 120 de miliarde de lei vechi – fonduri europene

In loc sa-i pese de buzoieni, Consiliul Judetean Buzău încerca atragerea unui proiect de peste 120 de miliarde de lei vechi – fonduri europene, destinat modernizării comunei Râmnicelu – plina de tigani.

În localitatea situată la 4 km est de orașul Rm. Sărat aproape jumătate din cei 4800 de locuitori sunt de etnie tiganeasca.

Citiți și:  Eurostat: Românii, cei mai săraci din Uniunea Europeană STUDIU

Cum Uniunea Europeană acordă o atenție deosebită comunităților sărace și marginalizate, CJ Buzău va căuta să profite de beneficiile materiale și educațioane ale unui proiect cu fonduri europene la care contribuția locală va fi de doar 2%.

Dacă proiectul va fi declarat eligibil, iar șansele sunt foarte mari, comunitatea locală va fi puternic susținută:

  • extinderea sistemului de alimentare cu energie electrică
  • branșarea la sistem a locuințelor celor mai săraci localnici
  • înființarea de drumuri asfaltate
  • subvenții pentru cei mai săraci
  • haine și încălțăminte pentru 50 de preșcolari
  • afterschool și tabere pentru școlari
  • asistență socio-medicală pentru o mie de persoane
  • sprijin financiar pentru localnicii care își vor deschide o mică afacere
  • acte de proprietate
  • cursuri de formare profesională și de antreprenoriat

TRĂIESC ÎN HOLUL BLOCULUI. CAZ SOCIAL ÎN CARTIERUL OBOR DIN BUZĂU

De aproape o săptămână, o octogenară şi fiul ei trăiesc în holul unui bloc din cartierul buzoian Obor. Au fost evacuaţi dintr-o cameră în care au locuit cu chirie. Vecinii au făcut sesizări la asociaţia de proprietari pentru ca femeia şi bărbatul să fie daţi afară şi din scara blocului. Deocamdată, nicio instituţie anunţată nu a putut lua măsuri.

Caz social la blocul 2 Chimica din cartierul Obor. De câteva zile, holul de la parterul imobilului este ocupat de mobila şi toate lucrurile de uz casnic ale unei familii evacuate de proprietar dintr-o cameră. O octogenară imobilizată la pat şi fiul ei dorm în aceste condiţii, după ce au fost daţi afară din locuinţa unde au fost chiriaşi timp de un an şi jumătate.

Citiți și:  „D-ăștia bat la bax”/Bebino zice că nu-i interlop, ci un bun sportiv și-i amenință pe frații Nebunu

Responsabilii asociaţiei de proprietari au fost sesizaţi de locatari să se implice în rezolvarea situaţiei.

Femeia de 80 de ani are un venit de 700 de lei, din pensia de urmaş, iar fiul ei, în vârstă de 49 de ani, nu lucrează, având doar dreptul la o masă la Cantina de Ajutor Social. Ei încearcă acum să găsească o altă locuinţă de închiriat.

Între timp, cei de la asociaţia de proprietari încearcă să găsească o modalitate prin care să îi împace şi pe locatari, dar să şi identifice o alternativă pentru familia evacuată.

Lunar, bătrâna şi fiul ei plăteau 400 de lei proprietarului pentru a locui într-o cameră din blocul 2 Chimica. Ei speră să îşi găsească mai repede o nouă locuinţă unde să stea tot cu chirie.

VEZI SI: REVOLTATOR: Tiganii INCASEAZA peste 95% din ajutoarele sociale platite din banii tai si ai mei! PE NOI NE INTRABA CINEVA DACA DORIM SA SPONSORIZAM LENEA?

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.