CAT TUPEU! Tiganul care a aruncat cu jăratic şi a tăiat cu securea o poliţistă pentru că i-a întrerupt petrecerea vrea ca procesul său să fie rejudecat

Tribunalul Galaţi a respins o cerere de revizuire a sentinţei în cazul lui Romeo Cătălin Ovidenie, un tigan gălăţean condamnat definitiv de judecători la 7 ani de închisoare pentru tentativă la omor.

În solicitarea adresată judecătorilor Tribunalului Galaţi, Romeo Cătălin Ovidenie susţinea faptul că instanţa nu s-ar fi pronunţat asupra unor aspecte invocate de el, cerând rejudecarea procesului. Instanţa a considerat însă că nu există probe care să dovedească acest lucru, astfel că pe 26 ianuarie i-a respins cererea.

Bărbatul de etnie tiganeasca a fost pus sub acuzare după ce, pe 11 august 2015, Mihaela Oncioiu, reprezentant al Poliţiei Locale Galaţi, şi un coleg s-au deplasat la o adresă din centrul municipiului Galaţi, după ce s-a primit un apel la 112 legat de faptul că s-a organizat o petrecere care îi deranja pe locuitorii din zonă.

Citiți și:  A ajuns fără COVID-19 în spital și a murit de coronavirus. Familia acuză: L-au legat cu sfoară

Ajunşi la faţa locului, poliţiştii locali au constatat că opt persoane petreceau în stradă, cu muzică, băutură şi un grătar aşezat pe trotuar. Spiritele s-au încins în momentul în care oamenii legii au vrut să îi legitimeze pe petrecăreţi, moment în care unul dintre aceştia, Romeo Cătălin Ovidenie, a aruncat cu jăratic în Mihaela Oncioiu.

Nu a fost de ajuns pentru tânăr, care a intrat într-o curte din apropiere, de unde a revenit înarmat cu o secure, pe care a aruncat-o în direcţia poliţiştilor locali. Din reflex, Mihaela Oncioiu a ridicat braţul pentru a se apăra, fiind lovită de secure în mână, astfel că poliţistul local s-a ales cu fracturi ale oaselor metacarpiene, nefiind exclus ca aceasta să rămână cu tulburări de motilitate, de mobilizare a degetelor.

Citiți și:  VIDEO ȘOCANT - Polițist ÎNJUNGHIAT în curtea secției de Poliție - Agresorul a transmis totul live pe Facebook

Procurorii au apreciat însă că gestul petrecăreţului i-a pus viaţa în pericol poliţistului local, astfel că Romeo Cătălin Ovidenie a fost trimis în judecată pentru tentativă la omor. Tribunalul Galaţi l-a condamnat iniţial pe agresor la 8 ani şi 6 luni de închisoare şi l-a obligat să îi achite victimei despăgubiri civile în sumă de 2.500 de lei şi daune morale de 30.000 de lei.

Decizia a fost atacată la instanţa superioară, iar Curtea de Apel Galaţi a hotărât definitiv să îl oblige la plata unor daune materiale şi morale de 325.000 de lei.

3 vizualizări

Susțineți presa independentă. Ne puteți sprijini printr-o donație prin PayPal:

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

LASA UN COMENTARIU