“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
NATIONALSTIRI

CAT TUPEU! Tiganul care a aruncat cu jăratic şi a tăiat cu securea o poliţistă pentru că i-a întrerupt petrecerea vrea ca procesul său să fie rejudecat

tgn33

Tribunalul Galaţi a respins o cerere de revizuire a sentinţei în cazul lui Romeo Cătălin Ovidenie, un tigan gălăţean condamnat definitiv de judecători la 7 ani de închisoare pentru tentativă la omor.

În solicitarea adresată judecătorilor Tribunalului Galaţi, Romeo Cătălin Ovidenie susţinea faptul că instanţa nu s-ar fi pronunţat asupra unor aspecte invocate de el, cerând rejudecarea procesului. Instanţa a considerat însă că nu există probe care să dovedească acest lucru, astfel că pe 26 ianuarie i-a respins cererea.

Bărbatul de etnie tiganeasca a fost pus sub acuzare după ce, pe 11 august 2015, Mihaela Oncioiu, reprezentant al Poliţiei Locale Galaţi, şi un coleg s-au deplasat la o adresă din centrul municipiului Galaţi, după ce s-a primit un apel la 112 legat de faptul că s-a organizat o petrecere care îi deranja pe locuitorii din zonă.

Ajunşi la faţa locului, poliţiştii locali au constatat că opt persoane petreceau în stradă, cu muzică, băutură şi un grătar aşezat pe trotuar. Spiritele s-au încins în momentul în care oamenii legii au vrut să îi legitimeze pe petrecăreţi, moment în care unul dintre aceştia, Romeo Cătălin Ovidenie, a aruncat cu jăratic în Mihaela Oncioiu.

Nu a fost de ajuns pentru tânăr, care a intrat într-o curte din apropiere, de unde a revenit înarmat cu o secure, pe care a aruncat-o în direcţia poliţiştilor locali. Din reflex, Mihaela Oncioiu a ridicat braţul pentru a se apăra, fiind lovită de secure în mână, astfel că poliţistul local s-a ales cu fracturi ale oaselor metacarpiene, nefiind exclus ca aceasta să rămână cu tulburări de motilitate, de mobilizare a degetelor.

Procurorii au apreciat însă că gestul petrecăreţului i-a pus viaţa în pericol poliţistului local, astfel că Romeo Cătălin Ovidenie a fost trimis în judecată pentru tentativă la omor. Tribunalul Galaţi l-a condamnat iniţial pe agresor la 8 ani şi 6 luni de închisoare şi l-a obligat să îi achite victimei despăgubiri civile în sumă de 2.500 de lei şi daune morale de 30.000 de lei.

Decizia a fost atacată la instanţa superioară, iar Curtea de Apel Galaţi a hotărât definitiv să îl oblige la plata unor daune materiale şi morale de 325.000 de lei.

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.