“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
SOCIETATE

Ţăndărei, Beverly Hills al “gangsterilor ţigani”. Vezi cum şi-au făcut TIGANII vile din asistenţa socială britanică

case tigani 01191300

Oraşul Ţăndărei din judeţul Ialomiţa, faimos pentru cazul unei reţele infracţionale ce trafica minori în Marea Britanie, a fost supranumit Beverly Hills al “gangsterilor ţigani” de către presa britanică ce analizează luxul în care trăiesc aceştia, potrivit The Sun.

“Arată ca Beverly Hills – un cartier la modă cu vilecare îţi iau ochii ce ar putea fi reşedinţele unor vedete de filmsau designeri vestimentari ce conduc Porsche. Dar estemicul oraş Ţăndărei din România”, relatează The Sun, care adaugă căfastuoasele vile sunt locuite de “gangsteri ţigani”, care le-auconstruit cu milioane de lire sterline provenite din asistenţasocială britanică.

Potrivit Scotland Yard, peste o sută de vile dinŢăndărei au fost construite de o reţea de mafioţi de etnie tiganeasca, formată din 30 de membri, cei mai mulţiînrudiţi.

The Sun relata, miercuri, cum opt dintre aceştia au fost închişidupă ce au obţinut 800.000 de lire sterline din asistenţa socialăbritanică, folosind documente falsificare şi referinţe de locuri demuncă fictive.

Mulţi dintre locuritorii din Ţăndărei au mers în MareaBritanie cu scopul expres de a colecta banii din sprijinul social,alocaţiile pentru copii şi subvenţiile pentru case – banice ulterior au fost transferaţi în conturi din România.

Detectivii britanici, care au derulat ancheta în paralel cu ceaprivind traficul de copii, la care a participat şi Poliţia Română,sunt de părere că cele 800.000 de lire sterline sunt doar vârfulaisbergului.

De altfel, jurnaliştii de la The Sun au mers la Ţăndărei pentrua vedea cum trăiesc familiile mafioţilor.

casa tandarei2

“Vile în culori pastel, în stilul reşedinţelor de lux americane,în valoare de câte 500.000 de lire sterline, sunt aliniate de-alungul străzii Bucureşti, într-un contrast bizar cu barăciledărăpănate ale ţăranilor din josul drumului. Multe alte vile suntîn curs de construcţie. Dar vizita noastră nu a trecut neobservatăde ţigani. În timp ce ne plimbam, un bărbat corpolent, cu dinţi dinaur, a oprit într-un autoturism Vauxhall înmatriculat în MareaBritanie, cu volanul pe dreapta şi a şuierat «Faceţi-mipoză la casă şi vă lovesc cu maşina. Veţi muri»”,relatează jurnaliştii britanici.

Aceştia au mai arătat că patru vile construite una lângăcealaltă, în valoare totală de aproape două milioane de liresterline, aparţin faimoasei familii Radu.

Claudia Radu, în vârstă de 35 de ani, închisă pentru şase luni,marţi, de către instanţa din Southwark în cazul fraudării statuluibritanic, locuia într-una din reşedinţe cu soţul său, Drăguşin.

Poliţiştii au ţinut proprietatea sub supraveghere, observând cumun BMW X5 şi un Volkswagen Passat intrau în mod constant în curte.Claudia Radu a înşelat şi autorităţile române, susţinând călocuieşte într-o casă improvizată, pe un drum neasfaltat, încasândastfel câte 80 de lire pe lună şi de la statul român.

Soţii Radu mai au o vilă alăturată, iar câteva numere mai încoloau o reşedinţă cu acelaşi design precum prima, în care locuieştecumnatul Claudiei, Adrian Radu. Acesta a fost şi el închis pentruun an, după ce a primit 29.000 de lire sterline de la statulbritanic în timp ce se afla în România.

casa tandarei3

Tatăl Claudiei, Ion Stoica, de asemenea închis, are o vilă lafel de luxoasă, la câţiva zeci de kilometri distanţă, înFeteşti.

Liderul grupării, Teluş Dumitru (36 de ani), are şi el o vilă înzonă, deşi are şi o adresă în Marea Britanie, în Nottingham. El afost închis pentru patru ani şi opt luni.

Scotland Yard-ul este de părere că prejudiciul totaladus statului britanic de astfel de grupări este de un miliard delire sterline pe an.

Inspectorul şef Colin Carswell, care a condus ancheta, a spus căsperă ca autorităţile să recupereze măcar o parte din bani.

“Suspectăm cel puţin o sută de case ce au fost construite deaceastă grupare. Vom încerca să confiscăm proprietăţile, în bazaActului de Proceduri Penale. Totuşi, acest lucru ar putea dura anişi am depinde de legea şi cooperarea românească. Până acum, româniiau fost excelenţi”, a spus Colin Carswell.

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.