“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
GENERAL

”Bestia”, cel mai mare coșmar al Rusiei

MWRhMjYwOWQ0YTYzOGYzNzAyODkxYzI1NWFlZjMw.thumb

Invazia Ucrainei a provocat mai multe reacții ale Occidentului, de la sancțiuni, economice, interzicerea importurilor de petrol ale Rusiei și o creștere semnificativă a ajutorului militar pentru Ucraina. Dacă toate acestea nu vor putea schimba cursul războiului, s-ar putea ca altceva să o facă. Este vorba de Decizia SUA de a trimite avioane de luptă F-35 în Europa de Est.

Temutele F-35, chiar dacă nu pot schimba strategia militară a unei țări, cu siguranță îi pot da coșmaruri. Popularitatea acestor aparate printre aliaţii şi partenerii europeni ai SUA se datorează unor multipli factori operaționali. În primul rând, avioanele F-35 pot transporta o cantitate impresionantă de arme, în fața căreia Rusia și China ar putea cu greu să concureze, potrivit site-ului 19fortyfive.

Aeronava poate fi configurată în „Modul Bestie”
Un aspect interesant al F-35 este încărcarea potențială a armelor, nu doar a muniției. Avionul cu reacție de generația a cincea este unul de luptă multirol care este la fel de bun în misiunile aer-aer și în loviturile aer-sol. Interesant este că aeronava poate fi configurată și în „Modul Bestie”, schimbând modul stealth în favoarea puterii de foc. Dar asta creează o secțiune transversală mai mare a radarului și îi limitează capacitatea de evaziune radar.

Un camion de bombe
Odată atinsă superioritatea aeriană, F-35 poate transporta o gamă completă de rachete și bombe pentru a ataca instalațiile inamice și alte ținte terestre, servind drept „camion cu bombe”.
În „Modul Bestie”, avionul F-35 poate transporta pe aripi patru bombe GBU-12 ghidate cu laser, două bombe GBU-12 în compartimentul său intern de arme și o rachetă de căutare a căldurii aer-aer . AIM-9.

Aliații SUA au rulat deja cu configurarea avionului în ”Modul Bestie”
Vara trecută, Royal Australian Air Force a configurat ”Modul Bestie ” pentru F-35A. S-a presupus că există o încărcătură completă de arme în interior, cu diverse rachete aer-aer și aer-sol, dar avioanele transportau și patru bombe GBU-12 inerte montate pe aripi, în așa numitul ”Mod Bestie”. Avioanele australiene au ajuns să-și arunce bombele externe la distanță, în timpul exercițiului Arnhem Thunder 21.

Sursa: capital.ro

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.