Basescu este in asteptarea celei mai teribile LOVITURI: Cand primeste SENTINTA

Înalta Curte a rămas în pronunțare în recursul lui Băsescu în dosarul colaborării sale cu Securitatea. Sentința urmează să fie dată pe 23 martie, anunță Grupul de Investigații Politice.

”Înalta Curte a a respins încercările lui Băsescu de tergiversare, neadmițând cererea acestuia de sesizare a Curții de Justiție a Uniunii Europene și respingându-i cererea de suspendare a judecății până când Curtea Constituțională se va pronunța pe o excepție ridicată de Băsescu în acest dosar.

În septembrie 2019, Curtea de Apel București a constatat calitatea lui Traian Băsescu – Petrov de colaborator al Securității. Curtea de Apel a stabilit că:

– „Notele informative date de Băsescu se circumscriu unor teme clasice de poliţie politică, specifice Securităţii, fiind vizate exclusiv chestiuni care ţin de viaţa privată sau de dreptul la liberă circulaţie al persoanelor”

– „Băsescu a denunţat activităţi sau atitudini potrivnice regimului totalitar comunist, iar furnizarea informaţiilor a vizat îngrădirea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale omului”

– „Băsescu mai mult decât să prezinte faptele, le-a interpretat, afirmând că «am înţeles că D.C. ar fi dispus, în cazul în care ar reuşi să cunoască în străinătate o fată cu avere, să rămână acolo».”

– „Prin furnizarea acestor informaţii, Băsescu a conştientizat că asupra persoanelor la care s-a referit în relatările sale se pot lua măsuri de urmărire şi verificare, cu încălcarea dreptului la viață privată şi a dreptului la liberă circulaţie şi, prin urmare, a vizat această consecinţă.”

– „Ne aflăm în prezenţa unei îngrădiri efective a drepturilor cetăţeneşti, având în vedere măsurile dispuse pe marginea informaţiilor transmise de Băsescu”.

– „În consecinţă, nesocotind interesele celor denunţaţi, Băsescu a vizat îngrădirea dreptului la viaţă privată în privinţa acestora, atât timp cât a acceptat că persoanele denunţate puteau să facă obiectul unor investigaţii suplimentare ale Securităţii, ca rezultat al denunţurilor sale.”

Sursa: stiripesurse.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Un cometariu

  1. COSTIN Paraschiv

    Înainte Securitatea avea o misiune mare și nu intrau droguri și nu furau țara și erau paznicii noștrii . NU CA ACUM SERVICII CONDUC JAFURILE HOȚIILE ȘI FAC PARTE DIN CLANURI .Ei au statul paralel acuma . De ce un om care trăda pe cei trădători de țară să fie nongrata sau vinovați ?Toți din justiție din toate funcțiile mari din urmă toți erau care dădeau că li se impunea asta dădeau fapte ilegale .Ce era rău in asta . CA ACUMA JUSTIȚIEA FURĂ CU SERVICIILE CU MILIȚIEA ȘI CU TOATĂ PRESA ASTA ASERVITĂ ASCUND ADEVĂRUL NUMAI PE MINȚIT ȘI FURAT SUNT TOȚI ȘI SUNT PLĂTIȚI SO FACĂ . VREȚI DOVEZI CEREMI ȘIȚI VOI DA .Și eu știu colegii care mau dat de gol și nu am pus în scenă ce aveam .Guvernatorul Băncii ce era. Și cei din justiție care au furat totul din 92 în coace au fost la fel cu datul la SRI și după sau unit în a fura sriul acesta de azi . AȘA VREȚI CA CEI DE AZI ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.