“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
GENERAL

Au ASCUNS adevarul de oameni! De ce nu ne-am intors pe LUNA de mai bine de 40 de ani? MOTIVUL tinut secret de NASA

appolo

Sunt oameni care încă se întreabă dacă a ajuns omul pe Lună sau nu. A ajuns. În fapt, ultima misiune a fost în urmă cu 43 de ani. De atunci, un singur mare motiv ne ţine departe de satelit.

A ajuns sau n-a ajuns omul pe Lună? Această teorie a conspiraţie există încă din iulie 1969, când se presupune că NASA a pus primii astronauţi pe Lună. Atunci, Neil Armstrong devenea primul om care păşea pe Lună, iar după el venea Buzz Aldrin. De atunci este perpetuată această teorie a conspiraţie, dar sunt câteva mii de fotografii realizate în timpul misiunilor Apollo care îţi arată realitatea.

Ultima misiune a fost Apollo 17, în 1972, adică la trei ani după ce omul a ajuns prima dată pe Lună. Atunci, ultimul echipaj ajungea pe satelitul natural al Pământului. Gene Cernan, comandantul navei spaţiale Apollo 17, a povestit într-un interviu din urmă cu trei ani ce a însemnat acea misiune şi cum a perceput el spaţiul.

Echipajul era format din el, Ron Evans, pilotul capsulei spaţiale, şi Harrison „Jack“ Schmitt, pilot vehiculului lunar Challenger. Din echipajul de rezervă au făcut parte David Scott, Alfred Worden şi James Irwin, iar specialişti mai erau Robert Parker, Gordon Fullerton şi Robert Overmyer. Era ultima misiune care ajungea pe Lună, după o întrecere acerbă între URSS şi SUA pentru a cuceri acest satelit. Ruşii au pus primul om în spaţiu, americanii primul pe Lună.

Astronautul american Neil Armstrong, primul om care a ajuns pe Lună, a murit în august 2012 la vârsta de 82 de ani. Armstrong suferea de o boală de inimă şi a fost supus unei operaţii cu două săptămâni înainte de moarte. El s-a născut în 1930, în Ohio, Statele Unite ale Americii şi a fost pasionat de zbor încă din copilărie şi a obţinut licenţa de pilot la vârsta de 16 ani.

Apollo 17 şi finalul unei curse până la Lună

Revenind la Apollo 17, în cele trei zile petrecute pe Lună, echipajul a colectat date despre mediul înconjurător, săpând tranşee pentru probe. Motivul pentru care misiunea Apollo 17 se bucură de o oarecare credibilitate este că a adus fotografii de pe Lună. „Am fotografiat peisajul splendid: munţii care ne înconjurau erau mai înalţi decât adâncimea Marelui Canion“, afirma Cernan în interviul din 2012. Tot Apollo 17 a oferit şi cea mai frumoasă poză cu Pământul.

Fotografia a fost realizată la data de 7 decembrie, în timp ce naveta spaţială Apollo 17 se îndrepta către Lună. Trecuseră cinci ore şi şase minute de la lansare, la o oră şi 54 minute de când naveta părăsise orbita Terrei şi intrase pe traiectoria Lunii. „Este pentru prima oară când astronauţii reuşesc să fotografieze Polul Sud. Aproape toată coasta Africii este vizibilă, alături de Peninsula Arabică“, au consemnat specialiştii NASA.

Ca toate celelalte misiuni, o problemă pe Lună ar fi însemnat, în cele mai multe cazuri, decesul unuia sau tuturor astronauţilor. Echipa era întotdeauna conştientă de ce s-ar putea întâmpla în cazul în care li s-a fi rupt costumele sau dacă ar fi avut probleme tehnice la nava spaţială. „Eşecul era foarte posibil. Cu toate acestea, eram antrenaţi să nu ne gândim la pericol“, a mai spus Gene Cernan.

După 13 ani petrecuţi în misiunile americane spaţiale, toţi membrii echipajului Apollo 17 au fost nevoiţi să revină la viaţa lor obişnuită. „Era ca şi cum cineva m-a pus într-o lume total diferită, cum a fost cazul cu misiunea Apollo 17, de exemplu, după care m-a retrimis în viaţa reală. E ca şi cum ai trăi în două vieţi diferite“, explica astronautul. „Este important să ne amintim că toţi cei care au fost pe Lună s-au întors acasă pentru a vorbi despre experienţă. De aceea, atâta timp cât mai trăim, avem datoria de a-i menţine inspiraţi pe tinerii din ziua de azi“, a mai afirmat Cernan. Atât Armstrong, primul om pe Lună, cât şi Cernan au avut două citate memorabile. Primul a spus că pasul său este unul mic pentru om, dar unul imens pentru omenire. Comandantul Apollo 17 a consemnat frumuseţea peisajului spaţial. „Privind către Pământ, m-am simţit ca şi când aş fi stat pe terasa lui Dumnezeu“, îşi amintea Cernan. Dacă încă mai crezi că omul n-a ajuns pe Lună, iată de ce nu este un film regizat la Hollywood, ci chiar filmat pe satelit.

Mai multe detalii gasiti AICI.

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.