Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită:
ECONOMIC

Artificiul la care apelează tot mai mulţi români ca să scape de ratele mari la bănci

banci rate

Românii cu rate la bănci şi-au analizat bine situaţia financiară, iar majoritatea dintre ei au ajuns la o concluzie: nu mai depăşi situaţia fără o refinanţare a creditului.

Numai pentru Prima Casă în ultimele două luni s-au depus peste 3 mii de cereri, însă interes există și pentru creditele ipotecare.

Băncile vin cu dobânzi fixe sub 5 la sută
Asta deși refinanțările presupun costuri suplimentare care țin de evaluarea casei, dar și de plata notarului. La rândul lor, și băncile se întrec în oferte cu dobânzi fixe sub 5 la sută, adică mai puțin decât indicii ROBOR sau IRCC, potrivit Pro TV.

Potrivit datelor BNR, numărul creditelor ipotecare refinanțate a crescut constant: de la 1.900 de credite în 2022, la peste 2.600 anul trecut, din care în jur de 300 doar pentru Prima Casă. Interesul s-a păstrat și în acest an.

Experții vă recomandă să discutați înainte cu cei de la care ați luat creditul, astfel încât să primiți o ofertă de retenție, care nu implică și costuri suplimentare.

Obligați de UE să ia credite ipotecare
Obiectivul UE al consumului redus de energie vine cu impunerea obligației pentru populație de a contracta credite ipotecare în vederea reabilitării locuințelor, dat fiind costurile exorbitante ale lucrărilor.

Tot de la UE, prin Directivă, vin și sancțiunile pentru cetățenii care nu îndeplinesc standardele minime de performanță energetică. Gospodăriile vulnerabile, afectate de sărăcie, sunt singurele care pot primi sprijin financiar de la stat.

Comisia Europeană plusează pe zi ce trece în ce privește obligativitatea cetățenilor de a face cheltuieli uriașe pentru reducerea consumului de energie electrică și termică. Ultima Directivă în acest sens impune sancțiuni pentru cei care nu-și reabilitează termic și energetic locuințele și sugerează contractarea de credite ipotecare pentru efectuarea acestor lucrări.

Astfel, potrivit actului normativ al UE, pentru a sprijini mobilizarea acestor investiții, statele membre trebuie să promoveze utilizarea efectivă a unor instrumente de finanțare, cum ar fi împrumuturi pentru eficiență energetică și credite ipotecare pentru renovarea clădirilor, contracte de performanță energetică sau scheme financiare bazate pe principiul „plătești pe măsură ce economisești”.

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

DONEAZĂ MAI JOS PRIN REVOLUT:

sau prin PayPal:

Lasă un răspuns

Articole conexe

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.