“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
GENERAL

America e în stare de șoc! Se întâmplă la noapte! Undă de șoc la nivel mondial

steagul americii

Democrații din Congresul Statelor Unite ale Americii (SUA) vor să rezolve una dintre cele mai mari probleme cu care se confruntă în această săptămână. Așadar, democrațiii vor vota pentru evitarea blocării finanţării guvernului înainte de expirarea unui termen limită la miezul nopţii de joi.

Situație teribilă în SUA! Guvernul ar putea fi blocat prin incapacitate de plată. Democrații nu se mai înțeleg

Potrivit presei internaționale, au existat mai multe serii de voturi prin care Senatul a încercat să finanţeze guvernul şi să evite intrarea într-o incapacitate de plată, începând din octombrie. Amintim că republicanii au blocat de două ori încercările acestora de a majora plafonul de îndatorare al țării. În prezent, acesta este de 28.400 de miliarde de dolari.

Reuters mai spune că Senatul va urma să voteze o rezoluţie pentru finanţarea activităţilor federale până la începutul lunii decembrie, citându-l pe liderul democrat din Senat Chuck Schumer.

”Cu atât de multe probleme majore de rezolvat, ultimul lucru de care au acum nevoie americanii este blocarea guvernului. Acest lucru ar preveni să se întâmple aşa ceva”, a spus acesta.

În cazul în care rezoluția va trece de Senat, aceasta va fi trimisă rapid către președintele Joe Biden pentru a o putea semna înainte de începerea noului an fiscal. În acest mod, ar putea fi evitată blocarea parţială a activităţilor guvernului în mijlocul unei crize naţionale a sănătăţii.

Democrații progresiști anunță că nu vor vota pro rezoluție
Democrații au făcut campanie cu o platformă a unui guvern responsabil, după anii în care Donald Trump s-a aflat la Casa Albă. Cu toate acestea, există mai multe riscuri pentru ca rezoluția să nu fie votată.

Democrații progresiști au spus că vor vota împotriva proiectului de infrastructură de 1.000 de miliarde de dolari, care va fi dezbătut joi, din cauza luptelor interne din partid legate de proiectul pentru cheltuieli sociale, care ar costa până la 3.500 de miliarde de dolari.

În acest context, Casa Albă a precizat că diviziunile profunde dintre democraţi l-au determinat pe preşedintele Biden să anuleze o deplasare la Chicago, pentru a conduce negocierile cu Congresul.

Discuţiile au loc pe fondul riscului ca guvernul federal să atingă plafonul de îndatorare în jurul datei de 18 octombrie, un eveniment care ar putea provoca un default istoric cu impact economic de durată şi implicaţii pe pieţele financiare,

Camera şi Senatul ar putea vota un proiect separat care să mărească temporar limita datoriilor, dar şi acest subiect este subiectul unor conflicte partizane.

Sursa: capital.ro

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.