America e în stare de SOC: Inșelăciune la scară națională!

America este în stare de șoc. După nici două săptămâni de la valul de proteste, noaptea trecută, una dintre cele mai mari puteri ale lumii a primit vești îngrijorătoare. Ar putea fi o înșelăciune la scară națională.

America se află într-o situație fără precedent. Mai exact, potrivit ultimelor informații transmise de Reuters, se pare că guvernatorii mai multor state acuză administraţia Trump de înşelăciune legată de promisiunea de a distribui milioane de vaccinuri pentru Covid-19 dintr-un stoc despre care secretarul pentru Sănătate a recunoscut ulterior că nu există, informează News.ro.

Se pare că până în prezent nicio promisiune făcută guvernatorilor legată de livrarea vaccinurilor anti-covid nu a devenit realitatea, iar deficitul a provocat o stare de confuzie. În acest context, cel puţin un centru mare pentru sănătate din New York a fost nevoit să anuleze programările pentru vaccinare, din cauza lipsei vaccinurilor.

Astfel, în America, numai 10,6 milioane de americani au fost vaccinaţi, de când autorităţile federale au aprobat folosirea în regim de urgenţă a două vaccinuri, unul produs de Pfizer şi BioNTech, iar al doilea de Moderna, a anunţat Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (CDC).

De menționat este faptul că acest număr de persoane este cu mult mai mic faţă de vaccinarea a 20 de milioane de oameni promisă de fostul președint, Donald Trump, până la sfârşitul anului 2020. De cealaltă parte, numărul infectărilor, al spitalizărilor şi al deceselor ating univeluri record.

NU există o rezervă de doze la nivel federal
Se știe foarte bine faptul că vaccinurile Pfizer şi Moderna trebuie administrate în două doze pentru a avea efectul dorit. În acest context, secretarul pentru Sănătate Alex Azar a declarat la finalul săptămânii trecute că administraţia va furniza milioane de doze de vaccinuri ţinute de rezervă pentru administrarea celei de-a doua doze de vaccin.

De cealaltă parte, mulţi guvernatori au afirmat, vineri, că au fost uimiţi să afle că nu au existat stocuri.

”Noaptea trecută am primit veşti îngrijorătoare, care mi-au fost confirmate de generalul Gustave Perna, de la programul Operation Warp Speed: statele nu vor primi cantităţi mai mari de vaccinuri din stocurile naţionale, pentru că nu există o rezervă de doze la nivel federal”, a scris pe Twitter guvernatoarea statului Oregon, Kate Brown.

Totodată, guvernatoarea a mai subliniat faptul că că ”aceasta este o înşelăciune la scară naţională”, și a cerut o explicaţie din partea administraţiei.

Presa internațional a abordat și ea acest subiect. Spre exemplu, Washington Post a scris vineri că guvernul federal a rămas fără rezerve de vaccinuri la sfârşitul lunii decembrie.

Producătorul Pfizer pe de altă parte îi liniștește pe americani. Un purtătorul de cuvânt al companiei a declarat că a păstrat dozele pentru rapel la cererea guvernului federal. De asemenea, acesta a mai menționat că nu anticipează nicio problemă să le furnizeze americanilor.

”Operaţiunea Warp Speed ​​ne-a cerut să începem să livrăm dozele pentru al doilea vaccin doar recent. Drept urmare, avem la dispoziţie toate dozele pentru rapel în SUA ”, a declarat un purtător de cuvânt al companiei într-un comunicat.

Sursa: capital.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.