Ambulanță atacată și jefuită de un țigan, in Diosig, Bihor

Miercuri seara, în jurul orei 18:00, un echipaj de tip B2 cu asistentă de la Marghita, a fost atacat și jefuit de un țigan din colonia Diosig. Echipajul s-a deplasat la Diosig ca să ajute un bebeluș de doar o lună, care nu se simțea bine. Când au ajuns, un țigan a sărit și l-a lovit pe ambulanțier peste față și cap și a furat de la asistenta medicală tableta pe care sunt scrise datele medicale ale pacienților și prin care se comunică cu medicii coordonatori de la dispecerat.

Ambulanțierul și asistenta au reușit să scape și s-au refugiat la circa 800 de metri – 1 km de locul agresiunii și au sunat la 112.

Două dube de mascaţi
În foarte scurt timp au sosit două dube ale poliției cu mascați, care au reușit să recupereze tableta furată – scumpă (2000 euro) şi foarte importantă în munca de zi cu zi a echipajelor medicale de urgenţă.

VEZI SI: FINALUL LUI DRAGNEA? Ion Iliescu a dat semnalul. MESAJ APĂSAT al preşedintelui de onoare al PSD

În ultimul an, agresiunile împotriva echipajelor medicale de urgență s-au întețit din nou și probabil soluția pentru ca urgentiștii să nu mai fie agresați atunci când vin să salveze oameni, va fi un nou embargou: echipajele medicale de urgență să nu mai intre în coloniile de țigani decât însoțiți de polițiști sau să aștepte în afara coloniei să li se aducă pacientul, aşa cum au procedat în urmă cu câțiva ani echipajele SMURD, agresate și ele de țigani.

Mai multe detalii AICI.

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

nicio vizualizare
loading...
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile