Alina Mungiu-Pippidi: Cine ar fi adevărații consilieri ai președintelui României?

Invitată la podcastul „România lui Cristache”, politologul Alina Mungiu-Pippidi susține că președintele Klaus Iohannis era nepregătit pentru a ocupa prima funcție în stat. Însă în foarte scurt timp și-a găsit niște aliați de nădejde.

„Oamenii care ajung la putere fără o pregătire culturală corespunzătoare ca să spun așa și în cazul lui Klaus Iohannis, ce i-a lipsit, a fost un grup de oameni. Iohannis n-a avut în jurul lui niciun fel de specialiști de calitate. Care erau oamenii lui? Leonard Orban și Dan Mihalache? Amândoi fuseseră în Guvernul Năstase.

Altceva, el n-avea pe nimeni. Și neavând pe nimeni, el s-a sprijinit pe singura infrastructură de cunoaștere și aceasta era a Serviciilor Secrete. Trebuie să înțelegeți că Iohannis era complet nepregătit să fie președinte.”, este de părere politologul Alina Mungiu-Pippidi.

„A făcut niște promisiuni minunate”
Nimic nu mai amintește de entuziasmul general care a învăluit România la alegerile din 2014 și care l-a ajutat pe Iohannis să-i sufle victoria lui Victor Ponta.

„Mie mi se pare că Iohannis și doamna Iohannis, în general, s-au dovedit niște oameni destul de autosuficienți și foarte preocupați numai de cum arată ei. O mulțime de gesturi pe care Iohannis le-a promis la început, când credeam că e președintele societății civile, am stat toți nopți întregi, treji pe Facebook ca să-l alegem pe el. Și el a făcut niște promisiuni minunate, că vom vorbi numai de cărți pe mandatul lui. Era un enorm de mare entuziasm.”, a mărturisit Alina Mungiu-Pippidi.

De ce nu mai insistă AUR pe suspendarea președintelui?
„Scuzați-mă, au pierdut luni de zile, au zic că au strâns două milioane de semnături să-l demită pe Iohannis. Asta era ocazia de aur, dacă ei ar fi fost un partid autonom.”, consideră politologul Alina Mungiu-Pippidi.

Sursa: evz.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *