Alerta. Situatie DRAMATICA toată Europa! Tot continentul, în pericol

Situația este dramatică la nivelul Europei iar întreg continentul este în pericol din această cauză. Mutațiile noului coronavirus își fac de cap în anumite state din Europa.

Totuși, Comisia Europeană a anunțat că granițele Uniunii Europene vor rămâne deschise iar decizia cu privire la implementarea unui pașaport de vaccinare a fost amânată.

„Propunem introducerea unei noi categorii, „zona roşu închis”, în regiunile unde virusul este foarte răspândit. Celor care călătoresc din aceste regiuni li se poate solicita un test negativ înainte de plecare, dar şi să intre în carantină la sosire, în spaţiul Uniunii.”, spune președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

Spania și Germania vor pașaportul de vaccinare
Amintim că pașaportul de vaccinare este dorit de țări precum Spania și Grecia din dorința de a relasa turismul, având în vedere că economiile acestor țări se bazează pe acest domeniu.

„Sunt câteva necunoscute care trebuie luate în calcul, de exemplu, cele medicale. Vaccinarea încetineşte transmisia virusului de către persoana vaccinată? Nu avem un răspuns. Şi cât timp e vaccinarea eficientă? Nici asta nu ştim cu certitudine.”, mai spune președintele Comisiei Europene.

Marea Britanie a impus un șir de măsuri pentru a controla noile mutații ale virusului dar, din păcate, acestea nu au efectul dorit. Peste 39.000 de bolnavi sunt internați, cu 80% mai mult decât în perioada de vârf din primăvara lui 2020.

„E frustrant, citesc mult pe reţelele sociale despre teorii ale conspiraţiei, despre spitale goale. Mi-ar plăcea să-i invit pe toţi aceşti oameni în spital şi să le arăt ce se întâmplă cu adevărat. E o zonă de război acolo, avem de-a face cu un război. E a două oară (n.r.de la începutul pandemiei) şi nu ştiu dacă nu se va mai întâmpla din nou.”, spune Umeer Waheed, medic la Spitalul Hammersmith din Londra.

Autoritățile britanice îşi pun speranţele în campania de vaccinare. Trebuie menționat că, până acum, au fost imunizați în jur de cinci milioane de oameni, iar ritmul este de 200 de vaccinări pe minut. Totuși, numărul internărilor crește la fel de repede.

„E de neoprit, începe la prima oră a dimineţii, iar numărul internărilor nu scade. Suntem aici 12, 15 ore pe zi când suntem de gardă, avem pauze foarte scurte şi pacienţii continuă să vină.”, spune medicul.

Nenorocirea care loveşte toată Europa: Din dorința de a limita răspândirea virusului, autoritățile britanice au decis majorarea amenzilor pentru petrecerile cu mai mult de 15 persoane. Așadar, participanții la astfel de petreceri vor avea de plătit o amendă în valoare de 800 de lire sterline, în timp ce organizatorii vor trebui să scoată din buzunar 10 mii de lire sterline.

Guvernul de la Londra speră că va putea ridica restricțiile din luna martie.

Sursa: capital.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *