“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
GENERAL

ALERTĂ Un URIAS al cinematografiei a încetat din viață

Condoleante

Cinematografia franceză este în doliu. Astăzi a murit legendarul actor Jean-Paul Belmondo, la vârsta de 88 de ani.

Mereu îndrăgit de femei, el a rămas unul dintre cei mai iubiţi actori francezi din toate timpurile, aflându-se, an de an, şi în topul celor mai importante personalităţi din istoria Franţei.

Cel alintat „Bebel”, cu chipul brăzdat de riduri şi tot timpul bronzat, însă cu sănătatea serios şubrezită, a continuat să rămână un tip glumeţ şi pus mereu pe şotii.

Născut la Paris, pe 9 aprilie 1933, Jean-Paul Belmondo provine dintr-o familie de artiști și a fost cunoscut pentru rolurile din filmele „Breathless” (1960) si „That Man from Rio” (1964).

Jean-Paul Belmondo a practicat boxul, ca amator in 1949, cand s-a imbolnavit de tuberculoza, la varsta de 16 ani, renuntand la pasiunea sa, si a urmat cursurile scolii lui Raymond Girard.

Fiul renumitului sculptor francez Paul Belmondo a studiat la Conservatorul National de Arta Dramatica, debutand pe scena in anul 1953, in doua piese: „Médée” de Jean Anouilh si “Zamore” de Georges Neveux, ambele regizate de Andre Barsacq, la Théâtre de l’Atelier, situat in centrul faimosului cartier Montmartre din Paris.

După câteva roluri lipsite de anvergură, în anul 1960, obţine primul său rol major, în pelicula “Cu sufletul la gură/A bout de souffle”, de Jean-Luc Godard, în care a jucat alături de Jean Seberg, rol care avea să-l aducă în atenţia publicului francez, consacrându-l ca star absolut şi una dintre figurile-cheie ale mişcării „French New Wave” din acei ani.

În 1973, a devenit cel mai bine plătit actor francez, căștigând un onorariu de 600.000 de dolari pentru o producție, depășindu-l și pe celebrul actor Alain Delon, de care îl leaga o frumoasă prietenie.

Le-a avut, ca partenere de platou, pe unele dintre cele mai frumoase şi valoroase actriţe din lume: Sophia Loren, Catherine Deneuve, Claudia Cardinale, Françoise Dorléac, Annie Girardot, Vanessa Paradis, Fanny Ardant, Sophie Marceau, Mia Farrow, Raquel Welch, Brigitte Bardot, Jeanne Moreau, Ursula Andress ori Laura Antonelli.

Ultimele două au devenit partenere de viaţă ale marelui actor, prima în perioada 1965–1972, iar cealaltă între anii 1972 – 1980.

Sursa: antena3.ro

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.