“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
NATIONALNOUTATISTIRI

ALERTA cu BOMBA in TARGOVISTE: Doua licee au fost deja EVACUATE

alerta cu bomba

Sute de elevi şi cadre didactice de la două licee din Târgovişte au fost evacuaţi, iar cursurile au fost suspendate, vineri dimineaţă, după ce inspectoratele de poliţie şi jandarmi au fost anunţate că în cele două unităţi de învăţământ au fost amplasate bombe. Autorităţile fac verificări în incinta celor două licee.

Purtătorul de cuvânt al SRI, Ovidiu Marincea, a declarat că Poliţia a solicitat sprijinul Serviciului în acest caz.

Prefectul judeţului Dâmboviţa, Antonel Jîjîie, a declarat că au fost primite două mesaje privind amplasarea de bombe la liceele din Târgovişte, în unul dintre acestea menţionându-se că la ora 11.00 ”vor fi aruncate în aer cele două şcoli”.

Verificările la Liceul de Artă s-au finalizat, iar niciun dispozitiv exploziv nu a fost găsit. Antonel Jîjîie a afirmat că iniţial a fost primit un sms prin care autorităţile erau informate că Liceul ”Constantin Carabela” şi Liceul de Artă ”Bălaşa Doamna” din Târgovişte vor fi aruncate în aer, ”dacă niciun reprezentant nu va veni în faţa Primăriei, la ora 7.36, pentru negocieri”.

”La 7.36, negociatorii de la Poliţie au mers acolo, dar nu era nimeni. Am primit apoi alt mesaj prin care se anunţa că la ora 11.00 vor fi aruncate în aer cele două şcoli, dat fiind că negociatorii nu sunt serioşi. Nu ştim despre ce seriozitate era vorba”, a declarat prefectul. De asemenea, el a menţionat că a fost întreruptă alimentarea cu gaze, iar la ora 10.45 va fi oprită şi energia electrică.

Prefectul a precizat că autorităţile vor verifica de unde au fost cumpărate cartelele pre-pay de pe care au fost trimise cele două mesaje prin care erau anunţate alertele cu bombă.

”Va fi greu să găsim cine a declanşat alerta”, a menţionat prefectul. El a mai spus că Liceul de Artă ”Bălaşa Doamna” a fost deja verificat şi nu s-a găsit niciun dispozitiv exploziv, iar în prezent echipele de pirotehnişti se află la Colegiul Naţional ”Constantin Carabella”. Prefectul a spus că la momentul anuţului cu bombă cursurile în cele două licee nu începuseră, iar autorităţile nu au mai permis accesul elevilor şi al cadrelor didactice în cele două unităţi de învăţământ.

Prefectura recomandă oamenilor să-şi păstreze calmul şi ”să nu intre în panică întrucât autorităţile competente sunt în teren şi derulează activităţi specifice pentru prevenirea oricărui eveniment negativ”. (Sursa)

VEZI SI: Cine sunt „teroriştii“ din Ploieşti. Unul dintre ei, victima unui poliţist corupt. I-a fost plasată aspirină pisată în maşină pentru a fi acuzat de trafic de droguri

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.