Actualizare METEO. Trei zile cu ploi torenţiale, descărcări electrice și vânt. Unde loveste urgia

 

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, miercuri dimineața, o atenționare cod galben de ploi puternice, care intră în vigoare la ora 12:00 și este valabilă până la ora 22. În toată țara vor fi manifestări de instabilitate atmosferică.

Astfel, pe parcursul zilei de miercuri, 9 iunie, în Oltenia, vestul și nordul Munteniei, Dobrogea, local în Transilvania, precum și în zona Carpaților Meridionali și de Curbură, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, vijelii și grindină.

Instabilitate atmosferică accentuată și în zilele următoare
De asemenea, meteorologii au actualizat informarea meteorologică de instabilitate atmosferică, valabilă până vineri, 11 iunie, ora 23:00.

În intervalul menționat, vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și, izolat, grindină.

Aceste fenomene se vor semnala îndeosebi în zonele de deal și de munte, precum și în sudul, centrul și estul teritoriului.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…20 l/mp și, pe arii restrânse, 25…50 l/mp.

Instabilitatea atmosferică va fi accentuată și la sfârșitul săptămânii.

Sursa: antena3.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!