“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
GENERAL

A murit din cauza unei eșarfe! Destinul tragic al actriței care a jucat-o pe Ecaterina Teodoroiu

film ecaterina teodoroiu

Stela Furcovici avea talent cu carul, o candoare aparte, însă a apucat să joace în doar trei filme cunoscute. Pe 17 ianuarie, ar fi împlinit 64 de ani, doar că în 2000 viața i s-a oprit brusc și într-un mod cutremurător. Actrița a murit la doar 46 de ani, într-un accident stupid.

Actrița Stela Furcovici a rămas în amintirea tuturor cu rolurile din “Ecaterina Teodoroiu” (1978), “Iancu Jianu, haiducul” (1981) şi “Iancu Jianu, zapciul” (1980) şi avea toate șansele să ajungă un nume mare în cinematografia românească şi, de ce nu, în cea de peste hotare. Din păcatae, a fost distribuită doar în trei dintre filmele regizorului Dinu Cocea, pelicule de referință în cinematografia românească. Tânăra era era extrem de talentată și frumoasă şi ar fi putut să joace mult timp pe scena teatrului din Turda, dar și în filme pe marele ecran, dacă soarta n-ar fi fost atât de crudă cu ea. Primul ei rol a fost cel al Ecaterinei Teodoroiu (n.r. eroina din Primul Război Mondial, care a murit pe front, la doar 23 de ani), rol pentru care s-au luptat peste 200 de actrițe, printre care nume mari precum Aimee Iacobescu, Irina Petrescu și Violeta Andrei.

“Dar m-am oprit la ea. Fără să o cunosc. O remarcasem într-o poză și am chemat-o la probă. Semăna foarte bine, temperamental, cu Ecaterina Teodoroiu, despre care mă documentasem un an întreg. Stela Furcovici nu era actriță, era «tinereancă». Eu am luat-o din tinerețe. La teatrul din Turda era figurantă… A fost ca un argint viu. Nestatornică. Tonică. Explozivă. Un spirit de revoltă o frământa mereu. De-asta a și fost dată afară de la UNATC, unde era studentă la clasa actorului Dem Rădulescu. Pentru că nu s-a dus la orele de armată. N-a vrut. Și-atunci au dat-o afară din institut”, povestea regizorul Dinu Cocea în “Jurnalul National”.

În urma rolurilor pe care le-a avut, Stela Furcovici reușise să se facă remarcată de către un impresar american, venit în ţară ca să caute tinere talente. Din păcate, soarta i-a fost potrivnică, iar pe 30 noiembrie 2000 și-a găsit sfârșitul. Cu câteva luni înainte să împlinească 47 de ani, actrița a fost implicată într-un accident de circulație pe una dintre străzile orașului Turda. A încercat să traverseze neregulamentar, iar eșarfa de la gâtul ei a fost prinsă de oglinda retrovizoare a unei maşini, iar ea a fost trântită la pământ. Impactul a fost extrem de dur, actriţa suferind o fractură craniană. Din păcate, a murit în ambulanță, în drum spre spital.

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.