“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
GENERAL

10 TRUCURI simple care te pot ajuta să plătești mai puțin pentru căldură

Ca să nu te usture prea tare la buzunar când vei achita facturile la energia termică în această iarnă poți apela la câteva trucuri care țin de eficienţa termică a unei clădiri.

1. Poţi creşte temperatura din cameră cu cel puţin trei grade dacă lipeşti în spatele caloriferului, pe perete, o folie de aluminiu mai mare decât radiatorul. Căldura generată de acesta nu se va mai pierde în exterior prin perete.

2. Dacă nu aveţi geamuri care izolează bine şi aveţi încă geamuri de lemn, asiguraţi-vă că nu aveţi pe acolo pierderi de căldură. Lipiţi sticla de rama de lemn cu silicon şi lipiţi fâştii speciale de cauciuc pe marginea ramei de lemn pentru izolare.

3. Şi în cazurile geamurilor termopan asiguraţi-vă că garniturile de cauciuc sunt în stare bună şi izolează eficient. În cazul în care acestea sunt învechite, schimbaţi-le. Veţi cheltui ceva dar veţi amortiza rapid chletuiala. De asemenea, verificaţi ca feroneria să fie setată la regimul corect.

4. Puneţi pe pervaz sau pragurile de la camerele unde circulaţi mai puţin perne de burete. Le puteţi confecţiona singuri sau le puteţi achiziţiona din magazin. Perna va împiedica aerul rece să circule prin spaţiul dintre uşă şi pardoseală.

5. Aţi gătit în cuptor? După ce aţi terminat, lăsaţi cuptorul deschis pentru a intra căldura în încăpere.

7. Nu staţi cu perdelele trase atunci când este o zi însorită. Lăsaţi razele soarelui să intre în încăpere şi vă veţi bucura de un confort termic sporit.

8. Nu obturaţi caloriferele cu obiecte de mobilier. Acestea vor bloca răspândirea căldurii în încăpere.

9. Chiar dacă sunteţi adepţii minimalismului şi preferaţi o pardoseală goală, în perioada rece folosiţi un covor mare, pufos. Veţi avea instant câteva grade în plus în casă.

10. Puteţi încălzi casa şi cu aburul de la duş. Lăsaţi uşile deschise după ce aţi terminat duşul şi căldura degajată de apă va pătrunde în casă.

Cu siguranţă cel puţin unul dintre trucurile prezentate vă va ajuta să economisiţi bani la factura pentru căldură şi să vă sporiţi căldura în locuinţă. scrie landia.ro.

Sursa: antena3.ro

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.