fbpx
MEDICALNATIONALSTIRI

SCANDAL INTR-UN SISTEM BOLNAV: Românca nevaccinată Mirela Păun arată că și femeile de serviciu pot fi eroine cu principii

Mirela Paun 768x402 1

O angajată sănătoasă dar nevaccinată a Serviciului de Ambulanță Județean (SAJ) Timiș a fost scoasă afară cu jandarmii din instituție și amenințată cu pierderea locului de muncă, din cauză că nu a consimțit să se supună testării Covid. De altfel, ea nu face parte din personalul medical, ci din cel auxiliar.

Mirela Păun lucrează la Serviciul de Ambulanță Județean Timiș ca îngrijitoare și conducerea instituției i-a cerut să se supună unei testări Covid, la fel cum le-a impus tuturor angajaților sănătoși dar nevaccinați cu serurile experimentale Covid. Femeia a refuzat să-și demonstreze „nevinovăția sanitară”, spunând că e asimptomatică și că nu pleacă decât dacă i se desface contractul de muncă, lucru contestabil în instanță.

„Atâta sunt de josnici. Am zis: plec frumos. Desfaceți-mi contractul de muncă. Nu, atunci pleacă acum, te scoatem așa fără, au chemat Jandarmeria să mă scoată, au tras de mine să mă scoată afară din unitate. Nu accept, este o discriminare, este un abuz. Sunt sănătoasă, nu am simptome, chiar nu vreau să mă supun acestui test. Ori te vaccinezi, ori te testezi, ori nemotivat. Pleci acasă nemotivat. Am spus nu accept niciuna. Eu am venit să lucrez, nu plec nemotivat, desfaceți-mi contractul de muncă. Și îmi spuneți acolo motiv, pentru că nu mă testez”, a declarat Mirela Păun, îngrijitoarea de la SAJ Timiș, pentru Digi 24, citată de Gândul.ro.

Pe de altă parte, șeful Serviciului Județean de Ambulanță Timiș, Iancu Leonida, spune că testarea este obligatorie pentru toți angajații nevaccinați și că instituția ar suporta costul testelor Covid.

„Vrea să se testeze, lucrează. Nu, nu. (…) Nefiind vaccinată, am supus-o testării cu ce test vrea ea. Este o ambiție, este o nevaccinistă din Piața Operei care și în primăvară vorbea la microfon”, a declarat șeful SAJ Timiș, Iancu Leonida.

Nu este clar de ce șefii instituțiilor medicale au tendința să-i disprețuiască pe angajații care au protestat împotriva restricțiilor politice excesive. Este dreptul oricărui cetățean de a se exprima liber, de a se întruni liber și chiar de a refuza intervenții medicale asupra propriului corp. Discriminarea și marginalizarea pe acest criteriu nu își are locul într-o societate democratică.

Încă de toamna trecută, în Piața Operei din Timișoara au avut loc săptămânal proteste împotriva stării de alertă, a carantinării orașului, a vaccinării cu seruri experimentale, a condiționării libertății și a impunerii restricțiilor excesive, nejustificate științific, ci dictate politic.

Via Adevărul:

Scandal la Serviciul de Ambulanţă Timiş, unde o femeie de serviciu nevaccinată şi antivaccinistă convinsă refuză să fie testată pentru a fi primită la lucru

Potrivit şefului Serviciului Judeţean de Ambulanţă Timiş, Iancu Leonida, femeia nici măcar nu trebuie să suporte costul testului, care este asigurat de instituţie. Cu toate acestea, femeia de serviciu refuză să fie testată.

„Femeia de serviciu, culmea. Într-o unitate strategică de interes naţional în stare de alertă, femeia de serviciu care face curăţenie între medici şi asistente şi care îi poate infecta pe toţi crează probleme. Nefiind vaccinată, am supus-o testării cu ce test vrea ea. Este o ambiţie, este o nevaccinistă din Piaţa Operei care şi în primăvară vorbea la microfon. E o femeie conflictuală”, a declarat şeful SAJ Timiş, Iancu Leonida. La rândul său, liderul de sindicat de la Serviciul de Ambulanţă Timiş, Victor Ţepeş, care se opune vaccinării obligatorii şi i-a ţinut partea femeii de serviciu atunci când a fost cercetată disciplinar este, de această dată, de partea conducerii instituţiei.

„Doamna nu vrea să fie testată. Nu pot să o ajut în cazul ăsta pentru că încălcăm nişte reguli. Am avut o discuţie cu dânsa, i-am spus că poate să îşi pună în pericol familia. Mi se pare corect să fim testaţi atât timp cât nu suntem vaccinaţi. Doamna spune că nu vrea să se testeze pentru că nu vrea să fie scobită în nas la fiecare trei zile”, a declarat liderul de sindicat de la SAJ Timiş. Liderul de sindicat a mai declarat că sindicatul acceptă testarea personalului nevaccinat cu condiţia ca angajaţii să nu fie puşi la plată.

Concluzia redacției Incorect Politic

Falsa alegere dintre vaccin și test era o capcană de la început, cu scopul de a ne induce ideea că nu este chiar dictatură, că avem “de ales”. Ce alegem? Ambele reprezintă un act medical, una te scobește în nas tot la trei zile, alta-ți bagă un ser experimental în sânge și te modifică permanent. Este evident care alegere e mai rea, dar ne-am obișnuit de prea mult timp să alegem răul mai mic. Să nu mai alegem rău. Refuz testarea, refuz vaccinarea, iubesc LIBERTATEA.

Suntem conștienți de faptul că cititorul a rămas nevaccinat până acum. Dar trebuie să vă întrebați un lucru: sunteți dispuși să mergeți până la capăt?

În acest moment aveți doar două alegeri, mari, late și reale: Lumea sau Sufletul.

Până acum a fost ușor. Dar nu va fi ușor pentru mult timp.

Sunteți dispuși să vă pierdeți slujba?

Sunteți dispuși să muriți sau să mergeți într-un lagăr de concentrare?

Vaccinul reprezintă o predare a autonomiei personale. Dacă vă predați acestui vaccin, vă vor putea face orice în viitor.

Dar dacă nu sunteți dispuși să mergeți până la capăt, atunci ar fi bine să vă predați acum.

Pentru a fi clar: nu există nicio scuză pentru predare. Am văzut oameni spunând „bine, poate tu îți poți pierde slujba, dar nu-mi permit să fac asta”.

Sincer, probabil că veți pierde slujba oricum. Trebuie să fiți pregătiți să pierdeți totul în această lume pentru a vă păstra sufletul.

Marcu 8:36 Căci ce-i folosește omului să câștige lumea întreagă, dacă-și pierde sufletul?

E greu. Cel mai greu lucru pe care vi l-a cerut cineva până acum. Dar îndrăzniți.

Ioan 16:33 Acestea vi le-am grăit, ca întru Mine pace să aveți. În lume necazuri veți avea; dar îndrăzniți. Eu am biruit lumea.

follow us on google news

Intră pe canalul de Telegram!

78 782089 telegram logo navigator universal a3 80gsm white printer

Articole conexe

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Aceste informații pot fi utile și altor persoane.