Pledoarie Pentru Desființarea Facebook, Youtube și Twitter

Worried, Concerned or Thinking Deeply

Dragi conaționali față de care nu am nici un interes ascuns,

Avem o problemă.

Facebook a fost o greșeală, Youtube a fost una și mai mare, Twitter la fel.

Problema
Toate aceste rețele de socializare au validat comportament și idei antisociale și antidemocratice.

Prin intermediul rețelelor de socializare, unde oricine poate să-și exprime ideea sub protecția anonimatului, am văzut cum crimele de ură au crescut, am văzut cum s-a dezvoltat o subcultură toxică bazată pe rasism, antisemitism și xenofobie.

A venit vremea să recunoaștem cu luciditate, aceste rețele nu trebuiau să apară, iar acum ele trebuiesc închise. Până la ultima. Să rămână oamenii cu educația sănătoasă a televizorului, pe care nu-l pot deturna să transmită așa cum îi taie capul!

Trebuiau să se gândească, programatorii lui pește!

Motivul principal
Dacă ești programator, înainte să lansezi un program, gândește-te: Există posibilitatea ca cineva să nege Holocaustul prin intermediul programului? Dacă da, atunci nu-l lansa! Simplu!

Dacă dai oamenilor o platformă prin care pot bate câmpii fără filtre, există posibilitatea ca ei să nege Holocaustul. Acest lucru e o blasfemie în sine, un păcat capital, un act de desolidarizare fața de condiția umană. Firește, într-o lume mai bună, acest păcat ar fi pedepsit cu rugul.

Mulțumim, domnule Zuckerberg, că încurajați antisemitismul.

Cu părere de rău constat că instituțiile evreiești care ar fi trebuit să vegheze în societate, să nu se mai ajungă la un șoa, s-au culcat pe o ureche la apariția acestor platforme și în acele momente nu au făcut destul lobby atunci când trebuia.

Există și alte motive de îngrijorare, anume că utilizatorii rețelelor exprimă opinii radicale împotriva imigrației, a homosexualilor, a țiganilor și așa mai departe. Dar astea sunt motive secundare, mai puțin importante ca negarea Holocaustului.

Acest popor contează mai mult ca restul pentru că este poporul ales de Dumnezeu să conducă lumea.

Cu cât mai des rămân aceste fapte nepedepsite, cu atât mai radicală va deveni societatea noastră, până în punctul în care fascismul, nazismul și alte forme de extremism rasial vor apărea în stradă așă cum au mai fost în perioada interbelică.

Trei soluții
În situația actuală ne rămân trei căi de rezolvare a problemei.

Prima este să impunem un cadrul legal care să pedepsească cu închisoarea pe aceia care neagă Holocaustul pe internet, legi care există în mare parte din Europa, dar care nu se pun în aplicare. Soluția ar fi ca aceste legi să se aplice cu desăvârșire, fără excepție, pentru fiecare delicvent negaționist sau rasist. Desigur, costurile aplicării acestei soluții sunt prea mari. Numai spațiul necesar… ar trebui construite clădiri întregi pentru a întemnița deplorabilii. Fără să mai vorbim de efectele sociale care ar putea radicaliza și mai tare o pătură a populației, într-atât încât să înceapă revolte locale.

A doua este să impunem un cadrul legal care obligă utilizatorii rețelelor să afișeze identitatea reală, astfel majoritatea ar fi descurajată să mai facă declarații controversate. Ar afla angajatorul, ar exista repercusiuni. Pe lângă aceste legi noi, ar trebui înăsprite filtrele de pe rețele pentru a nu permite postări rasiste, chiar și în condițiile în care toți utilizatorii au identitatea reală pe rețele.

A treia soluție este să închidem rețelele de socializare, ca din topor. Să scoatem cablul pur și simplu, shut it down direct. Din nefericire, am ajuns într-un punct în care interesele economice ale unora și altora nu vor permite implementarea acestei soluții, chiar dacă ar fi cea mai bună soluție pentru rezolvarea problemei.

Concluzie
Viitorul societății este amenințat de strigoiul vechi al nazismului.

Pericolul cu care ne confruntăm astăzi este revirimentul acestor curente radicale, alimentate prin natura prea liberă a rețelelor de socializare.

Domnule Zuckerberg, nu ați cenzurat destul!

Nici un rege nu domnește veșnic.

Dacă nu vă puteți face treaba, veți fi înlocuit!

Autor: STERIAN DAVID SHEKELSTEINBERG / Sursa: Incorect Politic

11 comments

 1. Ciprian Moldoveanu

  Hai sictir! N-am nimic împotriva nimănui! Sau poate am împotriva unora care vor niște drepturi pe care nu le merită! Nu-s vinovat eu de holocaust…De ce trebuie să plătesc? Nici părinții mei n-au avut treabă și nici bunicii mei! E dreptul meu să mă îndoiesc uneori de lucruri care nu se potrivesc pur și simplu! Nu sunt nici rasist, nici antisemit, nici homofob de fapt n-am fobii față de nimeni care nu încearcă să mi se urce în cap sau să-mi suprime drepturile mele de om ale acestei planete! Mă bucur de existența serviciilor on-line de socializare, de publicațiile online, de Youtube și oricare alte minuni posibile datorită internetului! De ce vreți să mi le luați?

 2. Se vede ca autorul nu e nevoit sa tina legatura cu copiii aflati in tari straine sau cu parinti aflati acasa. Se mai vede ca habar nu are ca pe YouTube este multa stiinta, istorie, arta, minuni ale naturii, geografie cu locuri minunate de vazut si cate si mai cate. Vede numai ciurucurile. Orice moneda are doua fete. Educatia face diferenta. Democratia are capacanele ei, dar ca sa spui ca democratia inseamna restrangerea dreptului de a spune ce gandesti (chiar si negativ) este o prostie monumentala. Sa umblam la educatie, domnule, nu la Facebook si YouTube. Si da, mai mult control ar fi de dorit, dar poate s-a deschis cutia Pandorei. Nu trantiti capacul inchizand inauntru Speranta. Educati-va copiii!

 3. Valentin Harabagiu

  Sun frustate acele persoane care sunt depistate si date in vileag si nu mai pot face ce vor ei !

 4. Personal nu mi se pare OK ca pe un site cu titlul „nationalisti” sa apara un „articol” in care sa imi spune ca homosexualitatea este OK si ca nu trebuie sa i te impotrivesti …

 5. “Concluzie
  Viitorul societății este amenințat de strigoiul vechi al nazismului.” Nationalisti.ro voi nu filtrați “pamfletele “la redacție ? Schimba Titlul dacă e pamflet :Ce crede Ițic despre Facebook Twitter și YouTube așa ne amuzam și noi și știm sigur ca nu e vorba de rasism

 6. Ce este foarte interesant este ca peste tot doar evreii au avut de suferit. Mai bine de 70% din populatia globului a avut de suferit de pe urma diferitelor paturi sociale care s-au crezut mai sus decat altii. Asta este discriminare domnilor. Evreii au fost si sunt despagubiti. De ce doar ei? Oare iobagul roman nu a fost discriminat? Oare negrii tinuti sclavi nu au fost discriminati? Si multi altii? De ce daca cei antisociali sunt marginalizati pentru ca de sute de ani nu vor sa se „domesticeasca” imediat sar in sus ca sunt discriminati? De ce nimeni nu vrea sa recunoasca ca normalul a ajuns sa fie discriminat de anormal? De ce cei cu bni sunt mai presus de lege decat cei sraci? Asta nu e discriminare? De ce tu ai dreptul sa ceri desfintarea unei platforme pe care sunt liber sa o cred sau nu si vrei sa imi bagi pe gat televiziunea care este manipulata la extrem? Sti ce, toti astia care ganditi asa un mare „HAI SICTIR”. Cea mai spurcata rasa de animal din univers este omul.

 7. Multi comenteaza fara sa judece,autorul are dreptate,putem noi sa dam educatii copiilor nostri dar oricum cind ajung la virsta adolescentei fac ce vor chiar si sterg istoria ca sa nu vada ce sau uitat ei, ar fii bine niste restrictii mai severe in privinta postarilor,sa posteze fara violente,sex si altele. Noi ne ducem cu toti in ripa cu socializarea aceasta prosteasca,si intradeva foarte multa lume scriu vulgar si se arata cas destepti dar de fapt nu sunt cuvinte. Ca sa inchida saituri de socializare asta nu e iesire din situati dar trebuie un pic de ordine facute si de urmarit postarile de prost gust si comentarile.

 8. cornea-remus

  Bate campii ?Aici se da in vileag hoţiile lor am inteles vor sa ne bage pumnul in gura ! Ce treaba am eu sau familia mea cu Holocaustul istoric e regretabil dar acum ma interereseaza de mine

 9. Nu sunt de acord sa se inchida nimic! Asta ar insemna sa ni se puna pumnul in gura si sa fim manipulati doar de televiziuni si presa in functie de interesele dictatorilor! dar cred ca acest articol e un pamflet!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *