Pledoarie Pentru Desființarea Facebook, Youtube și Twitter

Worried, Concerned or Thinking Deeply

Dragi conaționali față de care nu am nici un interes ascuns,

Avem o problemă.

Facebook a fost o greșeală, Youtube a fost una și mai mare, Twitter la fel.

Problema
Toate aceste rețele de socializare au validat comportament și idei antisociale și antidemocratice.

Prin intermediul rețelelor de socializare, unde oricine poate să-și exprime ideea sub protecția anonimatului, am văzut cum crimele de ură au crescut, am văzut cum s-a dezvoltat o subcultură toxică bazată pe rasism, antisemitism și xenofobie.

A venit vremea să recunoaștem cu luciditate, aceste rețele nu trebuiau să apară, iar acum ele trebuiesc închise. Până la ultima. Să rămână oamenii cu educația sănătoasă a televizorului, pe care nu-l pot deturna să transmită așa cum îi taie capul!

Trebuiau să se gândească, programatorii lui pește!

Motivul principal
Dacă ești programator, înainte să lansezi un program, gândește-te: Există posibilitatea ca cineva să nege Holocaustul prin intermediul programului? Dacă da, atunci nu-l lansa! Simplu!

Dacă dai oamenilor o platformă prin care pot bate câmpii fără filtre, există posibilitatea ca ei să nege Holocaustul. Acest lucru e o blasfemie în sine, un păcat capital, un act de desolidarizare fața de condiția umană. Firește, într-o lume mai bună, acest păcat ar fi pedepsit cu rugul.

Mulțumim, domnule Zuckerberg, că încurajați antisemitismul.

Cu părere de rău constat că instituțiile evreiești care ar fi trebuit să vegheze în societate, să nu se mai ajungă la un șoa, s-au culcat pe o ureche la apariția acestor platforme și în acele momente nu au făcut destul lobby atunci când trebuia.

Citiți și:  Intoxicare antiromânescă la Digi24

Există și alte motive de îngrijorare, anume că utilizatorii rețelelor exprimă opinii radicale împotriva imigrației, a homosexualilor, a țiganilor și așa mai departe. Dar astea sunt motive secundare, mai puțin importante ca negarea Holocaustului.

Acest popor contează mai mult ca restul pentru că este poporul ales de Dumnezeu să conducă lumea.

Cu cât mai des rămân aceste fapte nepedepsite, cu atât mai radicală va deveni societatea noastră, până în punctul în care fascismul, nazismul și alte forme de extremism rasial vor apărea în stradă așă cum au mai fost în perioada interbelică.

Trei soluții
În situația actuală ne rămân trei căi de rezolvare a problemei.

Prima este să impunem un cadrul legal care să pedepsească cu închisoarea pe aceia care neagă Holocaustul pe internet, legi care există în mare parte din Europa, dar care nu se pun în aplicare. Soluția ar fi ca aceste legi să se aplice cu desăvârșire, fără excepție, pentru fiecare delicvent negaționist sau rasist. Desigur, costurile aplicării acestei soluții sunt prea mari. Numai spațiul necesar… ar trebui construite clădiri întregi pentru a întemnița deplorabilii. Fără să mai vorbim de efectele sociale care ar putea radicaliza și mai tare o pătură a populației, într-atât încât să înceapă revolte locale.

Citiți și:  Minoritătile, factor de risc pentru siguranță națională. Cine a adus represiunea bolșevică în România?

A doua este să impunem un cadrul legal care obligă utilizatorii rețelelor să afișeze identitatea reală, astfel majoritatea ar fi descurajată să mai facă declarații controversate. Ar afla angajatorul, ar exista repercusiuni. Pe lângă aceste legi noi, ar trebui înăsprite filtrele de pe rețele pentru a nu permite postări rasiste, chiar și în condițiile în care toți utilizatorii au identitatea reală pe rețele.

A treia soluție este să închidem rețelele de socializare, ca din topor. Să scoatem cablul pur și simplu, shut it down direct. Din nefericire, am ajuns într-un punct în care interesele economice ale unora și altora nu vor permite implementarea acestei soluții, chiar dacă ar fi cea mai bună soluție pentru rezolvarea problemei.

Concluzie
Viitorul societății este amenințat de strigoiul vechi al nazismului.

Pericolul cu care ne confruntăm astăzi este revirimentul acestor curente radicale, alimentate prin natura prea liberă a rețelelor de socializare.

Domnule Zuckerberg, nu ați cenzurat destul!

Nici un rege nu domnește veșnic.

Dacă nu vă puteți face treaba, veți fi înlocuit!

Autor: STERIAN DAVID SHEKELSTEINBERG / Sursa: Incorect Politic

2.897 de vizualizări

Susțineți presa independentă. Ne puteți sprijini printr-o donație prin PayPal:

LASA UN COMENTARIU