Laura Codruţa Kovesi Este Oficial „Penală”

„Slujirea”, „Zeiţa DNA” sau cum i s-a mai spus Codruţei Kovesi a devenit de miercuri seara o „Penală”, în sensul consacrat chiar de preşedintele Klaus Iohannis! Aş vrea să par un jurnalist onest şi să scriu că îmi pare rău, numai că Scaraoschi mă împunge de la spate şi mă îndeamnă să mă bucur şi să-mi manifest satisfacţia, ceea ce – om sînt şi eu! – am de gînd să fac.

Am ascultat cu mare atenţie, aş spune chiar excitat la maxim, toate cele trei intervenţii ale Codruţei Kovesi, de la Europa FM, Digi 24 şi Realitatea TV, deşi toate erau parcă trase la indigo. N-am nici o îndoială că declaraţia sa este la ora aceasta cunoscută de întreaga opinie publică, dar parcă nu m-aş abţine să reiau aici pasajele care mi-au plăcut cel mai mult:

„Citația vine înainte de a merge la Parlamentul European la audieri, dar probabil este tot o coincidență. Mi-am cumpărat bilet de avion pentru vineri ca să pot să merg la Bruxelles și să particip la audiere. Dacă stăm să ne gândim bine, această investigație este despre faptul că un condamnat definitiv a fost extrădat și adus în România să își execute pedeapsa, și după 10 ani facem această anchetă. Deși e o anchetă deschisă din 2017, nu știu dacă ea a fost închisă. Exact cu o săptămână înainte de audierea mea în Parlamentul European pentru ocuparea acestei funcții eu primesc citație să fiu audiată exact în ziua în care trebuia să fiu prezentă la Bruxelles! Probabil această situaţie îmi va afecta candidatura, chiar dacă e o etapă intermediară e o etapă procesuală. Va afecta imaginea mea şi instituţia care a făcut aceste lucruri”.

Ce cruntă e viaţa asta! Tocmai Codruţa Kovesi, revocată exact pentru comiterea unor grave abuzuri şi pentru încălcarea repetată a Constituţiei, să se plîngă în public că este victima abuzurilor procurorilor? Tocmai ea, care scotea la comandă dosare de 10-15 ani pentru a sluji interesele lui Traian Băsescu sau Klaus Iohannis, să se plîngă că este anchetată pentru o faptă de acum 10 ani? Tocmai ea, care ne rîdea în faţă atunci cînd jurnaliştii semnalau abuzuri prin care distrugea destine fără să clipească, să ajungă acum să se plîngă că procurorii vor să-i zdrobească frumoasa ei carieră?

Şi tocmai Codruţa Kovesi se mai întreabă de ce este pusă sub acuzare abia după 10 ani? Păi, uită ea că anchetele despre magistraţi erau făcute pînă acum chiar de DNA, unde ea era mare şefă şi că, dacă îi trecea cuiva prin cap să deschidă dosarul, tocmai pe ea ar fi trebuit s-o ancheteze? Era posibil aşa ceva?

De fapt, tocmai aceste lucruri mă determină să nu pun nici o frînă în calea satisfacţiei mele că, în sfîrşit, Codruţei Kovesi i se întîmplă să facă exact ce îi acuza pe foştii „penali” că fac. Cînd era pe cai mari, Kovesi era revoltată că „penalii” atacă justiţia prin faptul că se plîng pe la televizor, or acum ea face exact acelaşi lucru: timp de două ore a făcut turul televiziunilor şi radiourilor apropiate pentru a se plînge împotriva procurorilor care o anchetează! Să reţinem: nu procurorii au anunţat că Laura Codruţa Kovesi are calitatea de „suspect”, ci chiar fosta şefă a DNA!

Fără îndoială, presa de investigaţie va scoate din arhivă măcar dosarele grele, în care oameni importanţi, cu funcţii cheie, au fost puşi în cătuşe sau chiar arestaţi la cererea Codruţei Kovesi, după care au fost achitaţi de instanţă. Dar parcă aş vrea şi eu să-i pun sub ochi, cît mai aproape posibil, cîteva nume: Mariana Rarinca (arestată 180 de zile, achitată şi apoi condamnată printr-un abuz grosolan), Toni Greblă (reţinut 24 de ore cînd era judecător la CCR, apoi achitat), Mircia Gutău (condamnat la 3 ani şi jumătate, după care a fost achitat după executarea pedepsei), Decebal Traian Remeş (condamnat la trei ani de închisoare, fiind apoi achitat după executarea pedepsei), Olguţa Vasilescu (reţinută 24 de ore exact înaintea campaniei electorale pentru primăria Craiova).

Cum mai poate ieşi public Codruţa Kovesi cînd ştie că toată aşa-zisa ei carieră s-a construit pe aceste destine distruse? A uitat aşa de repede cum le cerea procurorilor să „decapeze” dosare pînă ajung la un Prim-ministru, cum le cerea să găsească ceva unui ministru pentru ca ea să mai primească o medalie?

Şi, pentru că veni vorba de medalii, titluri sau onoruri, parcă m-aş gîndi acum şi la cei care i-au cîntat în strună, îndemnînd-o astfel să calce pe cadavre. Gabriel Liiceanu, în primul rînd, care i-a dat numele „Slujirea”, are acum insomnii cînd tocmai procurorii pe care-i lăuda pentru profesionalismul şi independenţa lor, o anchetează pe Codruţa Kovesi pentru abuz în serviciu, luare de mită şi mărturie mincinoasă?

Totuşi, dintre toţi lăudătorii „suspectei” de azi, cel mai jalnic, ca să nu spun cel mai jegos, este Cristian Tudor Popescu. Lui aş vrea să-i pun în faţă două declaraţii publice: una despre Victor Ponta, cînd îi cerea demisia pentru că „Slujirea” îi făcuse un dosar penal, în care Ponta este achitat, iar cea de-a doua despre Codruţa Kovesi, după ce a aflat că a devenit „penală”. Ia, citiţi:

Ce va face Kovesi în faţa procurorilor de la secţia specială, dacă va fi sau nu arestată sau chiar condamnată, dacă va fi numită Procuror European – deja nu mă mai interesează. Pentru noi, cei care am scris ani de zile despre gravele abuzuri ale Codruţei Kovesi sau ale uneltelor ei din DNA, precum Onea, Portocală, Deca, Ban, transformarea „Slujirii” într-o „Penală” depăşeşte toate aşteptările şi vrem să „legumim” această clipă.

Totuşi, e bine să aşteptăm şi reacţia lui Klaus Iohannis. Va spune el oare, ca altădată: „Nu ştiu şi nici nu mă interesează” sau va recunoaşte acum că Operaţiunea „Black Cube” o comandase (aşa a declarat în faţa procurorilor chiar şeful agenţiei israeliene) tocmai pentru a fi descoperite faptele pentru care acum Kovesi este o „penală”? Multe se vor lămuri dacă Preşedintele va răspunde la această întrebare.

Ion SPÂNU

P.S. Furat de valul de bucurie, era să uit ceva: că suspecta de azi, adică „Penala”, este şi o plagiatoare ordinară. Cum era să fie Procurorul European al Europei un plagiator? Pe bune! Dar, ce a început să-mi placă proverbul acela: „Cine sapă groapa altuia, cade singur în ea”. Ţî, ţî, ţî! – Sursa: Incorect Politic

Urmăriți acest site pe Telegram și pe Google News

Susține Nationalisti.ro printr-o donație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *