fbpx
GENERAL

ZONA NEMURIRII DIN BUCEGI, MISTERUL PE CARE NIMENI NU L-A PUTUT DESCIFRA

Sapte-Izvoare-e1435165133408

Pe Valea Ialomiței, între Lacul Bolboci și Scropoasa, se află un loc unic în lume, care ascunde o sursă de apă misterioasă. Cu toate că primele cercetări au fost efectuate în urmă cu  88 de ani, nici în momentul de față nu s-a putut găsi o explicație precisă cu privire la ce se întâmplă aici.

În anul 1927 au fost efectuate primele cercetări în Munții Bucegi, care au vizat zona cunoscută drept “Șapte Izvoare”. Interesant este faptul că, după ce au efectuat o analiză a apei, cercetătorii au ajuns la concluzia că aceasta nu are nicio bacterie și nici azotaţi sau azotiţi, fiind cea mai pură din lume. Au urmat și alte cercetări, inclusiv ale străinilor, iar rezultatele au rămas, de fiecare, neschimbate. Se presupune că cele șapte izvoare sunt chiar “apa sfântă” a dacilor. Aceștia credeau că izvoarele aveau puteri miraculoase de vindecare.  De altfel, pe scuturile de luptă ale dacilor se afla și simbolul celor șapte izvoare misterioase din  locul  pe care chiar îl numeau “Zona Nemuririi”.

Zona-nemuririi1-e1435165549237

CEAUȘESCU A CERUT SĂ FIE ÎNCHISĂ ZONA

În anii 1981 –1982, și societatea Hidrotehnica a efectuat studii cu privire la misterioasa apă din inima Bucegilor, iar după aflarea rezultatelor, Nicolae Ceaușescu a cerut ca toată zona să fie închisă. “Președintele de atunci a fost informat că această sursă de apă este cunoscută de peste 2.000 de ani și că se găsește în zona inițiatică a dacilor, în Masivul Bucegi, că scrierile vechi pomenesc despre o apă din care a băut Zamolxe înainte de a deveni zeu, și că există un simbol al celor șapte izvoare pe scuturile dacice redate pe Columna lui Traian. Lui Ceaușescu i-a sunat bine mai ales faptul că acolo s-ar afla zona nemuririi, adică un punct energetic pozitiv. Dosarele de la Șapte Izvoare au fost redeschise după ‘90, iar testele recente au arătat ca informațiile lui Ceaușescu nu erau chiar departe de realitate”, susține Ion Olteanu, unul dintre cercetătorii fenomenelor stranii din Bucegi. Astfel, în timpul comunismului, apa de aici era consumată doar de familia Ceaușescu.

CITESTE SI: Cea mai mare descoperire din Bucegi!

CELE DOUĂ IPOTEZE ALE OAMENILOR DE ȘTIINȚĂ

Cu un debit de aproximativ 400 de litri pe secundă, apa izvorăşte dintr-o grotă în care se află un imens lac subteran care nu a secat niciodată. Cercetătorii au două ipoteze privind puritatea apei celor “Șapte izvoare”. Prima se referă la faptul că este posibil să treacă printr-un câmp magnetic, fiind curățată astfel de toate impuritățile. A doua ipoteză implică existența unui zăcământ de argint pe lângă care trec izvoarele, fiind împiedicată astfel dezvoltarea bacteriilor. Totuși, nu se știe dacă vreuna dintre aceste variante este cea reală, astfel că zona rămâne în continuare învăluită în mister. Potrivit bioenergeticienilor, în zonă există energii pozitive foarte puternice. De altfel, de-a lungul vremii, au existat și mărturii ale unor oameni care au susținut că s-au vindecat miraculos de anumite boli.

CITESTE SI: Descoperirea din Bucegi din August 2003 – cea mai mare descoperire arheologica de pe planeta si din toate timpurile !

follow us on google news

Intră pe canalul de Telegram!

78 782089 telegram logo navigator universal a3 80gsm white printer

Articole conexe

5 comentarii

  1. Poate barbatii daci sa fi baut si ceva apa de izvor. Se stie ca femeile lor erau mari bautoare de vin. Ba chiar faceau urat la bautura (vezi moartea lui Orfeu), fapt care l-a determinat pe Burebista sa le taie toate viile.

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Aceste informații pot fi utile și altor persoane.

%d blogeri au apreciat: