Ziua DECISIVA: echipa lui Florin Cîțu pregătește ‘răstignirea’ lui Orban la ‘stâlpul infamiei’ din PNL/ SURSE

 

Jocul politic din ultimele zile și mișcările făcute de diverși actori ajung pe masa partidului. Confruntarea dintre Florin Cîțu și Ludovic Orban s-a răsfrânt asupra crizei guvernamentale și tocmai din acest motiv se ajunge la o ciocnire frontală.

Echipa lui Florin Cîțu a convocat Biroul Politic Național al PNL, iar surse politice ne-au explicat că se pregătește un atac foarte dur la adresa președintelui PNL și al Camerei Deputaților, Ludovic Orban.

Orban este acuzat că a făcut jocurile USR-PLUS și a folosit funcția de președinte al Camerei Deputaților împotriva intereselor propriului partid.

Statutar, cei din tabăra lui Florin Cîțu nu pot impune o sancțiune împotriva lui Orban, dar sursele noastre ne-au precizat că liderul PNL va fi lovit ”la baza discursului său”. În campania internă, Orban și-a concentrat toate mesajele pe ideea că el este liberal autentic și are o vechime foarte mare în partid.

În apărarea sa, Ludovic Orban se va folosi de prevederile Regulamentului comun al Camerei Deputaților și Senatului, care obligă preșdintele Camerei Deputaților să informeze Guvernul despre depunerea unei moțiuni de cenzură și astfel să declanșeze procedurile parlamentare.

Se anunță o ședință de BPN cu scântei, iar confruntarea dintre Florin Cîțu și Ludovic Orban ar putea genera noi evoluții impredictibile pentru un joc politic și așa destul de complicat.

Sursa: stiripesurse.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *