fbpx
NATIONAL

Ziua nationala a Frantei sarbatorita la Bucuresti cu proteste impotriva “casatoriilor” GAY (VIDEO)

Asociaţia „Pro-vita pentru Născuţi şi Nenăscuţi” – filiala din Bucureşti şi Fundaţia „Ioan Bărbuş” au organizat, duminică 14 iulie 2013, la ora 18.00, un miting de solidarizare cu manifestanţii care protestează în Franţa împotriva legiferării „căsătoriei” homosexualilor şi permiterii adopţiei de copii de către aceştia, numită şi legea Taubira, după numele ministrului socialist al justiţiei, Christiane Taubira.

Deşi mass media tratează chestiunea cu mare discreţie, mişcarea din Franţa pentru apărarea familiei şi a copiilor este masivă. Milioane de oameni participă la proteste împotriva acestei legi, fără a se lăsa descurajaţi de represaliile poliţieneşti violente, arestările abuzive şi chiar detenţia politică (v. cazul Nicolas Bernard-Busse), la care recurg autorităţile socialiste.

În data de 14 iulie, ziua naţională a Franţei, au avut loc în întreaga lume manifestări de solidaritate cu protestatarii francezi şi cu victimele abuzurilor poliţieneşti din această ţară.

Români de toate vârstele împreună cu familiile şi copii lor au participat alături de francezi, la mitingul pentru apărarea familiei, libertăţii şi pentru respingerea experimentelor sociale, impuse prin metode poliţieneşti. Printre cetăţeni francezi s-au aflat şi membrii ai LMPT (La Manif Pour Tous, numele dat mişcării cetăţeneşti pentru familie din Franţa) Bucureşti.

Manifestanţii au arborat steagurile tricolore ale celor două naţiuni.

Cu ocazia vizitei în România a Prim-ministrului Franţei, dl. Jean-Marc Ayrault la Bucureşti, vineri 12 iulie 2013, Fundaţia Ioan Bărbuş, Asociaţia PRO VITA filiala Bucureşti, Asociaţia „Alianţa Familiilor din România”, Federaţia Organizaţiilor Ortodoxe Pro Vita din România, Asociaţia „Barasabii”, Asociaţia „Rost”, Asociaţia pentru Revigorarea Tradiţiei, Alianţa pentru Demnitate Naţională, Asociaţia Cercul Studenţesc „Floarea de foc”, Asociaţia pentru Cultură şi Educaţie „Sf. Daniil Sihastrul”şi Asociaţia Studenţilor Creştini Ortodocşi Români – filiala Tg Jiu au trimis o scrisoare de protest adresată prim-ministrului Republicii Franceze, împotriva violărilor repetate ale drepturilor omului şi democraţiei în Franţa, pe care v-o prezentăm integral mai jos.

SCRISOARE DE PROTEST

adresată Prim-ministrului Republicii Franceze, împotriva violărilor repetate ale drepturilor omului şi democraţiei în Franţa

Excelenţa voastră,

Organizaţiile semnatare ale prezentei scrisori doresc să vă transmită alerta şi preocuparea lor cu privire la cazurile de violare a drepturilor omului care se petrec în această perioadă în Franţa, odată cu o serioasă alunecare spre practici totalitare care nouă, românilor, ne sunt binecunoscute.

Într-o atmosferă tensionată de dificultăţile economice şi sociale şi în contextul dezbaterilor parlamentare asupra proiectului de lege privind aşa-zisa „căsătorie pentru toţi” („legea Taubira”), precum şi ulterior promulgării legii, milioane de francezi din Paris şi alte oraşe au demonstrat şi demonstrează într-un spirit paşnic, familial şi în cadru legal, încă din noiembrie 2012. Manifestanţii sunt victime ale violenţei de mai multe feluri, de la atacuri armate şi până la represiuni brutale şi neprovocate din partea poliţiei, incluzând utilizarea abuzivă a gazelor lacrimogene şi câteva sute de arestări.

Cel mai grav este cazul lui Nicolas Bernard Busse, participant la un protest de stradă absolut paşnic, condamnat la 2 luni de închisoare cu executare şi amendă de 1.000 euro pentru infracţiuni discutabile: „rebeliune” şi refuzul de a se lăsa amprentat.

Împreună cu colegii noştri din mişcarea „La Manif Pour Tous” din Franţa şi alte ţări, solicităm oprirea represiunii autorităţilor asupra opozanţilor acestei legi, impusă antidemocratic de grupări contraculturale agresive, şi care nu a făcut altceva decât să agraveze problemele din societatea franceză, învrăjbind cetăţenii unii contra altora.

Mai atragem atenţia şi asupra următoarelor stări de fapt, care de asemenea constituie, în opinia noastră, evenimente fără precedent pentru „patria drepturilor omului”, Franţa. Unele dintre acestea au fost documentate în Rezoluţia 1947 (2013) a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei:

Dreptul de a protesta formal este restricţionat. Evenimentele sociale spontane sunt aspru pedepsite. Sunt deja de notorietate cazuri de amendare a purtătorilor de tricouri cu imaginea unei familii sau de confiscare a steagurilor tricolore;

Rămân nesancţionate ameninţări sau chiar fapte de agresiune asupra manifestanţilor, precum şi acte flagrant contrare bunelor moravuri, comise de grupări extremiste de stânga (tip „Femen”), inclusiv în locaşe de cult;

Procesul constituţional şi legislativ a fost viciat. Solicitarea scrisă a unui număr de 700.000 de cetăţeni de organizare a unui referendum naţional privind căsătoria a fost ignorată;

Consultările publice privind „legea Taubira” au fost dezechilibrate prin refuzul autorităţilor şi în special al preşedintelui Hollande de a dialoga cu reprezentanţii manifestanţilor şi ai cultelor;

Datele şi informaţiile despre amploarea manifestaţiilor cetăţeneşti au fost manipulate de către autorităţi, în scopul dezinformării, inclusiv prin trucarea, în repetate rânduri, a înregistrărilor video-foto. De Gina Zaragiu – Epoch Times

follow us on google news

Intră pe canalul de Telegram!

78 782089 telegram logo navigator universal a3 80gsm white printer

Articole conexe

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Aceste informații pot fi utile și altor persoane.