Ziua Legiunii la Tiganesti (FOTO)

Un mare număr de tineri, mulţi dintre ei îmbrăcaţi în costume naţionale, au umplul biserica și cimitirul satului Ţigănești, din judeţul Ilfov, în ziua de Sânziene, 24 iunie 2013, pentru a-și aminti de înfiinţarea, în urmă cu 86 de ani, a Legiunii Arhanghelul Mihail, la iniţiativa a 5 tineri naţionaliști – Corneliu Zelea Codreanu, Ionel Moţa, Radu Mironovici, Corneliu Georgescu și Ilie Gârneaţă.

După 1990, veteranii Mișcării Legionare au instituit o adevărată tradiție ca, în fiecare an pe 24 iunie sau în sâmbăta dinaintea acestei zile, să se adune împreună cu tinerii lor continuatori în cimitirul satului Țigănești, acolo unde și-au găsit odihna de veci rămășițele pământești ale unuia din fondatori, comandantul Buneivestiri Radu Mironovici, iar ulterior fiind aduse și osemintele lui Corneliu Georgescu, mort la Mitersill – Austria, în 1945.

Și în acest an, tineri naționaliști continuatori ai spiritului legionar dar si foști deținuți politici din București, Brașov, Teleorman, Prahova, Dolj, Dâmbovița, Buzău ș.a., s-au adunat la biserica din Țigănești, unde după sluja Sfintei Liturghii au participat la un parastas în memoria întemeietorilor Legiunii, oficiat de doi preoți.

Au fost intonate, spre veșnică reamintire, Imnul legionarilor căzuți și Imnul Tinereții Legionare, dâdnu-se onorul la mormintele celor doi comandanțiai Buneivestiri, în timp ce tinerii purtând drapele tricolore și verzi au format flancuri.

Întreaga manifestare a impresionat, atât prin numărul participanților, cât mai ales prin spiritul de disciplină și trăirea în duh legionar.

A vorbit tânărul Alexandru Costache, membru în Consiliul Politic al Partidului Totul pentru Țară, care a arătat că intrăm într-o nouă etapă a istoriei legionare, prin dispariția fizică a veteranilor Mișcării și necesitatea asumării răspunderii continuării acestui spirit de către tânăra generație. El a subliniat insistent necesitatea aprofundării esenței doctrinei legionare, respectiv transformarea interioară și crearea Omului nou, atrăgând atenția asupra ispitei de a aluneca către formele exterioare și de a imita, în mod epigonic și desuet, anumite formule care nu-și mai găsesc azi valabilitatea, în contextul în care societatea românească este una cu totul diferită decât cea din perioada interbelică.

La manifestare au fost prezenți și membri ai grupării intitulate Cantacuzino-Grănicerul, conduse de domnul Ionuț Moraru.

La întoarcerea spre București, s-a făcut o scurtă escală la Tâncăbești, unde s-a rostit o rugăciune și s-a strigat apelul celor căzuți, întreaga asistență răspunzînd: Prezent! De pe Buciumul

6

2

3

4

5

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

https://barikada.ro/