Zi de foc. Iohannis face ravagii. Azi DECIDE cine va fi noul PREMIER al României

Alegerile parlamentare din România au avut loc pe data de 6 decembrie, însă nici până în prezent, partidele politice învingătoare nu au ajuns la o decizie cu privire la viitorul premier al țării.

Totuși, lucrurile urmează să se aranjeze după ziua de marți. Se pare că preşedintele Klaus Iohannis a invitat preşedinţii partidelor şi formaţiunilor politice reprezentate în Parlament pentru consultări în vederea desemnării candidatului la funcţia de prim-ministru.

„În temeiul prevederilor art. 80 alin. (2) şi ale art. 103 din Constituţia României, preşedintele Klaus Iohannis a invitat la Palatul Cotroceni preşedinţii partidelor şi formaţiunilor politice reprezentate în Parlamentul României, pentru consultări în vederea desemnării candidatului pentru funcţia de prim-ministru”, a informat Administraţia Prezidenţială.

Conform informării transmise, consultările încep de la ora 15.00, iar social democrații sunt primii invitați la Cotroceni. Aceștia sunt urmați de liberali, USR PLUS, AUR, UDMR, și restul minorităților naționale din Parlament.

Consultările ar urma să aibe loc până la ora 17.30 și rămâne de văzut dacă se va ajunge în final la o înțelegere între marile partide politice.

Programul consultărilor de la Cotroceni
Potrivit Administrației Prezidențiale, consultările vor avea loc marţi, după următorul program:

  • la ora 15,00 – Partidul Social Democrat
  • la ora 15,30 – Partidul Naţional Liberal
  • la ora 16,00 – Alianţa USR PLUS
  • la ora 16,30 – Alianţa pentru Unirea Românilor
  • la ora 17,00 – Uniunea Democrată Maghiară din România
  • la ora 17,30 – minorităţile naţionale reprezentate în Parlament

De menționat este faptul că liderii PNL, USR PLUS şi UDMR, Ludovic Orban, Dan Barna, Dacian Cioloş şi Kelemen Hunor, au semnat, luni seară, acordul de guvernare 2020 – 2024. Documentul prevede că propunerea coaliţiei pentru funcţia de prim-ministru este Florin Cîţu.

De asemenea, aceasta este a doua rundă de consultări a şefului statului cu reprezentanţii formaţiunilor care au intrat în Parlament după alegerile din 6 decembrie.

În urmă cu o săptămână, pe 14 decembrie, preşedintele Iohannis afirma, după discuţiile cu partidele politice, că „această primă rundă de consultări a dus la un schimb de opinii bun”, însă nu erau „încă întrunite condiţiile pentru desemnarea unui candidat pentru a forma un nou Guvern„.

Sursa: capital.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.