ZERO LEI PENTRU BISERICĂ! Premierul Cioloș a tăiat banii pentru Catedrală și preoți – Patriarhul, revoltat!

patriarh_suparat_preot_securitate

După ce anul acesta, Patriarhia a primit peste 177 de milioane de lei numai pentru construcția Catedralei Mântuirii Neamului, în 2016 niciun ban nu va mai fi alocat pentru nicio biserică din România.

Au rămas valabile doar sumele pentru salariile personalului clerical.

Patriarhul Daniel a afirmat, astăzi, că Biserica n-ar mai avea nevoie de banii de la stat dacă va primi înapoi banii și proprietățile luate cu titlu de donație. Acesta susține chiar că biserica ar fi de acord să i se impoziteze veniturile dacă i se restituie ceea ce i s-a luat.

Suntem de acord nu numai să se impoziteze veniturile, ci să și renunțăm la salariile de la stat, dacă ni se dă înapoi ceea ce în mod abuziv a luat statul, ca proprietăți. Noi nu avem nevoie să stăm cu mâna întinsă la stat, tot timpul, dar statul trebuie să ne dea înapoi ceea ce ne-a luat ca fiind donații date Bisericii. Atunci când se face echilibrul acesta nu mai avem nevoie de salariile de la stat și nici de celelalte‘, a declarat astăzi patriarhul Daniel.

Revoltat a fost și Gigi Becali, care a spus, într-o intervenție la postul România TV, că ‘întâi trebuie să îi dai lui Hristos’.

Citiți și:  BREAKING. Se pregateste un "DIVORT" greu pe scena politica SURSE

Eu le transmit așa. Nimic nu vor face, dar dacă au făcut asta se vor osteni degeaba, pentru că omul care nu are crucea și nu îl are pe Dumnezeu, unde nu este Dumnezeu, este bătaia lui Dumnezeu și unde este bătaia lui Dumnezeu, nimic nu faci. Nu poți să faci spital, nimic, nimic, prima dată îi dai lui Hristos la biserică și apoi îți dă Hristos să faci milioane de spitale‘, a spus Gigi Becali.

Tăierea banilor pentru Biserică l-a revoltat și pe fostul ministru al Finanțelor Gheorghe Ialomițeanu.

‘În Germania contribuția la biserică se face prin oprire din salariu. Să facem cumva ca oamenii care donează la biserici, dar să fie scutiți de impozit. Să nu cădem în greșeală susținând că nu avem spitale sau școli din cauza bisericilor‘, a declarat Gheorghe Ialomițeanu.

În 2016, Guvernul nu intenționează să aloce niciun leu pentru construirea de biserici noi sau pentru modernizarea de biserici existente, conform proiectului de buget pe 2016, prezentat de Ministerul Finanțelor. Măsura vine după ce, în 2014 și 2015, guvernul condus de Victor Ponta a alocat în total 325 milioane de lei (peste 72 de milioane de euro) pentru biserici.

Citiți și:  Declarație HALUCINANTA a lui Dacian Cioloş: Nu se taie nimic, totul creşte, totul va fi mai mare decât anul trecut
o vizualizare

Susțineți presa independentă. Ne puteți sprijini printr-o donație prin PayPal:

LASA UN COMENTARIU